U bent hier

BLOG

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over honden. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

 

 

De World Association for Sleep Medicine (WASM) benadrukt op Wereld Slaap Dag (15 maart) het belang van slaap. Het doet ons bij ECOstyle denken: hoeveel moet een hond eigenlijk slapen? Wat is gezond? En, is met mijn hond in een bed slapen nou juist goed of niet? Onze Yvonne van Hierden zoekt het uit. Klik snel voor antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over slaap bij honden.

 

Heb jij een speciale band met je hond, hebben jullie samen iets bijzonder meegemaakt of ben je gewoon tot over je oren op je hond(en) en wil je het met ons en andere hondenliefhebbers delen? Dat zouden we heel leuk vinden! Geef je op voor een kort interview. Kiezen we je uit, dan ontvang je een ECOstyle-voerpakketje als dank.

Onze Junior-brok is voortaan kleiner en daarmee nóg behapbaarder voor kleine puppybekjes. De kleinere brokken stromen nu de winkels in. De verpakking en receptuur is niet veranderd.

Adult Care, Adult Lam en Adult Kip koop je voortaan niet alleen in 400 gram, maar ook in 800 gram. Zo voer je je hond nog gemakkelijker op maat. Geef ECOstyle's natuurlijke voeding als kleine beloning, verwennerij, voor extra energie, in de mix met brokken of als hoofdvoeding.

Sinds 5 juli 2018 volgen we labrador Binte van 4 jaar. Hij is met 52 kilo te zwaar. Zijn baasje (onze collega Marjan) geeft hem Overgewicht dieetvoeding. Hoe gaat het na drie maanden?

Honden zijn van nature jagers en gemaakt om dagelijks lange afstanden te lopen. Ook kunnen honden er heel goed tegen om te vasten (een tijdje niet eten), want als je moet jagen lukt het niet altijd om een prooi te bemachtigen. In onze welvaartsmaatschappij worden honden echter enorm verwend. Ze krijgen iedere dag hun eten op een presenteerblaadje en hoeven er niet voor te werken. Net als voor mensen, geldt voor honden ook, er moet een balans zijn tussen de opname van energie uit je eten en het gebruik van energie door beweging. Als je niets doet en wel veel eet, word je vanzelf te dik.

Toegegeven, soms kan het er best schattig uitzien, zo’n lekker mollig hondje.We verwennen onze huisdieren nu eenmaal graag met eten, maar dat is natuurlijk niet altijd goed voor het dier. Er komt steeds een beetje meer gewicht bij tot het moment dat je je beseft dat je hond echt te zwaar is. Het gewicht gaat in de weg zitten en de hond beweegt minder graag. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die het dier niet ten goede komt. Maar liefst 35 procent van onze huisdieren is naar schatting te dik of hebben zelfs overgewicht, met alle gezondheidsproblemen van dien. Tijd om daar wat aan te doen!

ECOstyle introduceert OVERGEWICHT. Overgewicht is dieetvoeding voor een gezond gewicht van de hond. De speciale voeding komt in brokjes, vlees en traktatie. Met Overgewicht maakt ECOstyle haar dieetlijn compleet. 

Heeft je hond diarree? Mogelijk heeft hij een infectie, krijgt hij ander voer of at hij iets verkeerds. Een gevoelige spijsvertering in het algemeen is hoe dan ook vervelend. Wat doe je als je hond diarree heeft? En hoe voorkom je het? We geven je graag 10 tips. 

Met ECOstyle geef je voeding met alleen natuurlijke ingrediënten, voeding zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zout of suiker en voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden. De hele maand september ontvang je 10 euro retour wanneer je een van onze actieproducten koopt en je kassabon of factuur upload. Lees hier hoe het werkt.

Pagina's