U bent hier

BLOG

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over honden. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

 

 

Het puppypakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van je puppy. Je bestelt de verrassingsbox eenvoudig in de ECOstyle-webshop.

Denk je aan vlees dan denk je aan eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Met name katten hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten of eigenlijk aan specifieke aminozuren die in vlees voorkomen. Aminozuren zijn de bouwstenen waarvan eiwitten worden gemaakt. ECOstyle vleesvoeding voor kat en hond bevat een hoog gehalte aan vlees en voorziet dus in deze behoefte aan dierlijke eiwitten en noodzakelijke aminozuren. Toch is vlees veel meer dan eiwit alleen! Wat bevat vleesvoeding van ECOstyle dan nog meer?

Het is al weken lang prachtig weer met hoge temperaturen. Wat goed is om je te realiseren is dat als het flink warm is buiten, dat dan ook het asfalt, zand en de tegels/stenen erg heet kunnen worden. En dat honden- en kattenpootjes daardoor kunnen verbranden zonder dat je dat echt doorhebt. Voorkom problemen met deze tip.

Baasjes willen hun huisdieren belonen, verwennen, trakteren! Dat is een feit, we vinden het leuk om onze huisdieren naast hun dagelijkse voeding ook eens wat anders te geven. Maar niet elke beloning is geschikt voor elke hond of kat. Veel traktaties bevatten conserveringsmiddelen, smaakstoffen of kleurstoffen of zijn rijk aan calorieën en mineralen (zout). Dit is vaak niet erg bevorderlijk voor problemen als huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen of blaasgruis. Hoe kan het wel?

Een puppy ontwikkelt zich in relatief korte tijd. Je ziet hem of haar bijna groeien, hij speelt en maakt gekke sprongen. Wat een energie! Onzichtbaar is wat er binnen in allemaal gebeurt.  Maar één ding is duidelijk, om de jonge hond na de moedermelk verder een goede start te geven, is uitgebalanceerde voeding een must. Wat zijn de relevante bouwstenen en waar moet je op letten? Voedingsdeskundige Yvonne van Hierden vertelt.

 

Wat lijkt het simpel. De hond werkt een spoortje uit en de baas loopt er wat achteraan. Het tegenovergestelde is waar, speuren is een hele uitdaging. Het versterkt daarbij de band tussen baas en hond. Liesbeth ging een dag praktijkspeuren en ze deelt haar ervaringen. Is het ook wat voor jou?

Het vaccineren van onze huisdieren is altijd een onderwerp van discussie. Er zijn fanatieke voor- en tegenstanders van vaccineren. In de praktijk is het, zoals vaker, een wat genuanceerder verhaal. In dit blog vertel ik je meer over de achtergrond van vaccineren en het nut ervan.

Het klinkt misschien niet zo leuk om mee te beginnen, maar het is wel eerlijk en reëel: bezint eer ge begint. Wil je zelf een puppy aanschaffen of vragen je kinderen al langer wanneer er nu eindelijk eens zo’n lief klein hondje komt? Bedenk goed dat een hond jarenlang je huisgenoot is en dat je verantwoordelijk bent voor zijn wel en wee. Als je dan weloverwogen de stap neemt zo’n schattig diertje in huis te halen dan is het goed om rekening te houden met de volgende punten.

Van sommige producten weten veel hondeneigenaren inmiddels dat het giftig is, maar wist je ook dat bijvoorbeeld noten en tomaten niet goed zijn voor honden? Niet alles wat gezond is voor mensen is dat ook voor honden. We vertellen je graag meer welk eten giftig is en waarom!

Een erg 'hot item' dit moment, want wat is het koud. En vaak horen we de vraag: "kan mijn hond tegen de kou?". Want als wij zelf dikke kleding aandoen, dan moet dit toch bij mijn hond ook! Toch? Wat is nu wel of niet waar.

Pagina's