U bent hier

BLOG

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over honden. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

 

 

Van sommige producten weten veel hondeneigenaren inmiddels dat het giftig is, maar wist je ook dat bijvoorbeeld noten en tomaten niet goed zijn voor honden? Niet alles wat gezond is voor mensen is dat ook voor honden. We vertellen je graag meer welk eten giftig is en waarom!

Een erg 'hot item' dit moment, want wat is het koud. En vaak horen we de vraag: "kan mijn hond tegen de kou?". Want als wij zelf dikke kleding aandoen, dan moet dit toch bij mijn hond ook! Toch? Wat is nu wel of niet waar.

Inmiddels hebben we al weer een aantal jaren vlees in blik voor de hond, dit in diverse varianten. Maar voor de honden die speciale voeding eten is het nog wel eens zoeken welke soort vlees daar nu het beste bij past. Vanaf nu is er ook voor die honden een heerlijke vleesmaaltijd of - beloning. 

Aan duizendblad (Nose bleed) worden bloedstelpende eigenschappen toegeschreven. ECOstyle voegt duizendblad toe aan hondenvoeding, maar zeker niet als doekje voor het bloeden. Welke redenen hebben we dan wel?

Aankomend voorjaar verschijnt ECOstyle MAAG + DARM in de schappen van uw dierenspeciaalzaak. MAAG + DARM is de nieuwe naam van onze vertrouwde ECOstyle Darmbalans. Naast MAAG + DARM hondenbrokken, introduceren we dit voorjaar ook MAAG + DARM natvoer. ECOstyle MAAG + DARM is een dieetvoeding ter compensatie van een slechte spijsvertering. Voor een stevige drol dus. Waarom is goede poep ook alweer zo belangrijk? 

Leuk een hond! Maar wat kost dat eigenlijk qua tijd en geld? Past een hond in je leefsituatie en binnen je budget?

DemaActief is voor extra ondersteuning van de huidfunctie. DermaActief ondersteunt het natuurlijk herstel bij een verstoorde conditie van de huid en vacht. Het wordt vaak gebruikt door honden die net iets extra’s kunnen gebruiken bij het herstel bij huid- en vachtproblemen. Wat doet DermaActief?

Een erfelijke aandoening is een aandoening die je meekrijgt van je ouders. Een of beide ouders heeft een bepaalde afwijkende eigenschap in hun erfelijke materiaal (DNA) en geven die door aan hun nakomelingen: de puppy’s. Het kan zijn dat de ouderdieren zelf geen klachten hebben, maar wel de afwijkende eigenschap bij zich dragen en doorgeven aan hun nakomelingen. Dit soort ouderdieren noem je dragers: ze hebben het wel, maar je ziet het niet. Het kan ook zijn dat de ouderdieren zelf de afwijkende eigenschap hebben en er ook last van hebben.

Vette vis is gezond! Dat is algemeen bekend. Het is goed voor hart en bloedvaten en het schijnt ook wonderen te doen voor je hersenen! Wat is er dan zo gezond aan vette vis? En wat doet het voor honden? We duiken eens onder in de wereld van de vette vis en ander vet.

De eerste sneeuw is gevallen en er is flink met zout gestrooid. Niet altijd even fijn voor hondenpootjes! Regelmatig ontstaan kloofjes in de voetzolen wat pijnlijk kan zijn. Vooral als er dan ook nog strooizout in komt. Ook bij vorst kunnen de kussentjes onder de poten extra gevoelig zijn.

Pagina's