U bent hier

BLOG

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over honden. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

 

 

Sinds 5 juli 2018 volgen we labrador Binte van 4 jaar. Hij is met 52 kilo te zwaar. Zijn baasje (onze collega Marjan) geeft hem Overgewicht dieetvoeding. Hoe gaat het na drie maanden?

Honden zijn van nature jagers en gemaakt om dagelijks lange afstanden te lopen. Ook kunnen honden er heel goed tegen om te vasten (een tijdje niet eten), want als je moet jagen lukt het niet altijd om een prooi te bemachtigen. In onze welvaartsmaatschappij worden honden echter enorm verwend. Ze krijgen iedere dag hun eten op een presenteerblaadje en hoeven er niet voor te werken. Net als voor mensen, geldt voor honden ook, er moet een balans zijn tussen de opname van energie uit je eten en het gebruik van energie door beweging. Als je niets doet en wel veel eet, word je vanzelf te dik.

Toegegeven, soms kan het er best schattig uitzien, zo’n lekker mollig hondje.We verwennen onze huisdieren nu eenmaal graag met eten, maar dat is natuurlijk niet altijd goed voor het dier. Er komt steeds een beetje meer gewicht bij tot het moment dat je je beseft dat je hond echt te zwaar is. Het gewicht gaat in de weg zitten en de hond beweegt minder graag. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die het dier niet ten goede komt. Maar liefst 35 procent van onze huisdieren is naar schatting te dik of hebben zelfs overgewicht, met alle gezondheidsproblemen van dien. Tijd om daar wat aan te doen!

ECOstyle introduceert OVERGEWICHT. Overgewicht is dieetvoeding voor een gezond gewicht van de hond. De speciale voeding komt in brokjes, vlees en traktatie. Met Overgewicht maakt ECOstyle haar dieetlijn compleet. 

Heeft je hond diarree? Mogelijk heeft hij een infectie, krijgt hij ander voer of at hij iets verkeerds. Een gevoelige spijsvertering in het algemeen is hoe dan ook vervelend. Wat doe je als je hond diarree heeft? En hoe voorkom je het? We geven je graag 10 tips. 

Met ECOstyle geef je voeding met alleen natuurlijke ingrediënten, voeding zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zout of suiker en voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden. De hele maand september ontvang je 10 euro retour wanneer je een van onze actieproducten koopt en je kassabon of factuur upload. Lees hier hoe het werkt.

Sinds 5 juli 2018 is labrador Binte bij ons thuis. Binte is een zwarte, grote Labrador van 4 jaar. De match met hond Max en ons is prima. Een echte aanwinst deze zwarte, lieve lobbes. Er is alleen wel wat veel van Binte: hij weegt 52 kg! Hoe gaat het na een maand op ECOstyle Overgewicht?

Bikkel, de Beagle van blogster Emma, eet nu een tijdje Spieren + Gewrichten. Op Luxelifelover.com geeft Emma haar eindoordeel over het dieetvoer van ECOstyle. 

Het puppypakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van je puppy. Je bestelt de verrassingsbox eenvoudig in de ECOstyle-webshop.

Denk je aan vlees dan denk je aan eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Met name katten hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten of eigenlijk aan specifieke aminozuren die in vlees voorkomen. Aminozuren zijn de bouwstenen waarvan eiwitten worden gemaakt. ECOstyle vleesvoeding voor kat en hond bevat een hoog gehalte aan vlees en voorziet dus in deze behoefte aan dierlijke eiwitten en noodzakelijke aminozuren. Toch is vlees veel meer dan eiwit alleen! Wat bevat vleesvoeding van ECOstyle dan nog meer?

Pagina's