0 Vergelijken
Plantaarde

Een goede start is het halve werk. Zorg er daarom voor dat de grond goed voorbereid is met ECOstyle Plantaarde. Plantaarde is een universele bodemverbeteraar voor de grond van de sier- en moestuin en geschikt voor de aanplant van bomen, heesters en vaste planten. 

Hoe gebruik ik plantaarde?

ECOstyle plantaarde kun je op twee manieren toepassen:

Verbeter de bodem in de border

Breng een laagje van 1-2 cm Plantaarde op de tuingrond aan en werk dit door de bovenste laag van de tuingrond. Plantaarde is samengesteld uit compost van loofboomschors, gecomposteerde naaldhoutschors, kokosvezel en wit zand. De mengverhouding is 3 delen tuingrond met 1 deel Tuinaarde.

Gebruik plantaarde voor het aanplanten van vaste planten, heesters en bomen

  • Graaf een plantgat en neem 3 delen tuingrond uit het plantgat en 1 deel Plantaarde en meng dit goed door elkaar
  • Breng vervolgens een laagje van dit mengsel op de bodem van het plantgat aan
  • Dompel de wortelkluit onder in een bak met water totdat de kluit verzadigd is
  • Plaats de plant in het plantgat en vul het plantgat met het mengsel van Plantaarde en tuingrond
  • Dek het plantgat af met een laagje van 1-2 cm Plantaarde
  • Druk de grond goed aan en geef de plant ruim water

Wat is het verschil tussen plantaarde en potgrond?

Plantaarde is geschikt als bodemverbeteraar door het te vermengen met de grond of voor het aanplanten van vaste planten, heesters en bomen. Plantaarde is zwaarder en heeft minder poriën. Hierdoor is plantaarde/tuinaarde niet geschikt voor de wortels van pot- en kuipplanten. Voor het planten of verpotten van pot- en kuipplanten gebruik je Potgrond. Potgrond heeft een rulle structuur en hierdoor wordt de wortelontwikkeling gestimuleerd.

De unieke potgrond van ECOstyle?

Doorgaans is het hoofdbestanddeel van potgrond veen (turf). Dat is ook meteen het grootste verschil met andere merken. ECOstyle potgrond is veenvrij en is onder andere gemaakt van gecomposteerde kokosvezels. Deze sponsachtige vezels maken de potgrond luchtig en rul. Hierdoor worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden en kun je tot 50% minder water geven. De luchtige structuur van de potgrond en de toegevoegde meststoffen zorgt eveneens voor een goede wortelgroei en rijke bloei. En, je houdt altijd schone handen bij het planten of verpotten. Wel zo handig!

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 4,25
€ 8,75
€ 8,25
€ 18,95