U bent hier

Mos en onkruid in het gazon

Vogels en/of wind kunnen onkruidzaden meebrengen naar het gazon, maar er kunnen ook nog onkruidzaden in de grond aanwezig zijn. Mos kan zich makkelijk uitbreiden wanneer het gras minder sterk en weerbaar is. De groei van mos heeft vaak meerdere oorzaken zoals een slechte bodemstructuur, afwijkende zuurgraad, onvoldoende voeding of te kort maaien. 

Een mos en onkruidvrij gazon

Voor een mos- en onkruidvrij gazon kunt u het beste twee keer per jaar beluchten en 2 á 3 keer per jaar het gazon te bemesten met Myco-Gazon. Daarnaast is regelmatig maaien ook erg belangrijk, dit op een hoogte van circa 3 a 5 cm. Om de structuur van uw bodem te verbeteren gebruikt u Terra-Fertiel en Terra-Actif. Wanneer de bodem een lagere pH heeft dan 6, kunt u strooien met Opmaat-Kalk.

Maaien gras
Het maaien van het gazon

Maaien zorgt ervoor dat de kwaliteit van de grasmat omhoog gaat en dat de groei van het gazon gestimuleerd wordt. Zo krijgt onkruid en mos minder kans om door te dringen. 

Graszoden leggen
Het aanleggen van een gazon

De ligging van het gazon en beplanting zijn van invloed op de ontwikkeling van een gazon. Er kunnen bijvoorbeeld grote verschillen ontstaan bij een natte of juist droge bodem. Mos ontstaat sneller op schaduwrijke plekken of de bodem slaat dicht door waterdruppen uit bomen. 

Zoekveld