U bent hier

Gazon bemesten

100% organisch met Myco-Gazon

Myco-Gazon

Een gezond gazon heeft voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Een vitale bodem met talrijke micro-organismen en de juiste bodemstructuur zijn dan ook van essentieel belang.  Zo is het gras veel minder gevoelig voor ziekten en plagen.  

Wanneer kan ik het beste het gazon bemesten?

Ons advies is om 3 keer het gazon te bemesten tijdens het groeiseizoen (van maart tot en met oktober).

In het voorjaar: Start in maart/april met de eerste bemesting. Gras begint te groeien bij een bodemtemperatuur rond de 5 tot 8 °C. Het bodemleven is in de winter minder actief en de voedingsreserves voor het gras zijn uitgeput. Gras kan daarom wel een voedingsgift gebruiken.

In de zomer: In juni/juli groeit gras snel en is onderhevig aan droogte. Daarnaast wordt het gazon vaak intensief gebruikt. Een 2e bemesting versterkt het gazon en maakt het weerbaar tegen hoge temperaturen, hevige regenbuien en schade door ziektes en schimmels.

In het najaar: De 3e bemesting vindt plaats in augustus t/m oktober. In de zomermaanden heeft het gazon veel voedingsstoffen verbruikt. Een 3e bemesting vult deze tekorten aan en legt gelijk een reserve aan voor de winter. Een sterke grasmat is in de winter weerbaarder tegen mos- en viltvorming. In het voorjaar hoeft daardoor minder mos en vilt verwijderd te worden en heeft de grasmat meteen een gezonde start. 

Het cirkeltje rond...

Waarom 100% organisch bemesten?

De basis van al onze producten is de organische kringloop. Onze 100% organische meststoffen bevorderen het bodemleven en verbeteren de bodemstructuur. Door een actief bodemleven worden voedingselementen geleidelijk ter beschikking gesteld. Daardoor is de kans op overbemesting nihil. De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Het evenwicht in de bodem wordt niet verstoord, maar juist versterkt.

Myco-Gazon
Myco-Gazon met ProtoPlus

Myco-Gazon is een 100% organische meststof met toegevoegde micro-organismen en het innovatieve ProtoPlus®. ProtoPlus® bevat een mix van protozoa die zorgt voor een snelle werking, ook bij een lage bodemtemperatuur. Protozoa maken de door bacteriën vastgelegde mineralen sneller vrij en daardoor zijn voedingsstoffen beter opneembaar door het gras. 

Terra-Fertiel
Bodemactivator Terra-Fertiel

Terra-Fertiel stimuleert en activeert het bodemleven, waardoor belangrijke bodemprocessen zoals omzetting van organische stof en natuurlijke structuurverbetering optimaal verlopen.Terra-Fertiel voegt een groot aantal micro-organismen toe in de vorm van schimmels, bacteriën en gisten en is verrijkt met zeewier, kalk en kleimineralen. 

Terra-Actif
Gebruik Terra-Actif bij de aanleg van het gazon

Terra-Actif is een hoogwaardige bodemverbeteraar met micro-organismen, bestaande uit compost van loofboomschors, gecomposteerde naaldhoutschors en kokosvezels. De toegevoegde kokosvezels zorgen voor een luchtig en rul product. Hierdoor wordt extra zuurstof en vocht vastgehouden in de bodem.

OpMaat Kalk
OpMaat Kalk

OpMaat Kalk is een 100% natuurlijke, CO2 neutrale kalk met een langdurige werking. De harde en stuifvrije microkorrel zorgt voor een mooi strooibeeld en heeft een neutrale kleur. Samen met de toegevoegde micro-organismen zorgt de kalk voor een verbetering van de zuurgraad en de bodemstructuur. Omdat OpMaat Kalk alleen oplost bij een te lage pH, is overdoseren niet mogelijk en heeft het een bufferende werking. 

ProtoPlus
ProtoPlus

Myco-Gazon bevat geselecteerde protozoa, ProtoPlus:

  • Snellere werking in het voorjaar
  • Groener en sterker gras
  • Betere groei onder koude omstandigheden, al vanaf 5°C

 

Gazononderhoud:
Gazon met onkruid

 

Onkruid en mos in het gazon

Onkruid en mos kunnen een gazon behoorlijk ontsieren. 

>> Lees hier wat u kunt doen om onkruid en mos in het gazon te voorkomen.

Gazon aanleggen

 

Aanleg van het gazon

Een sterk, groen en weerbaar gazon begint al bij de aanleg. 

>> Lees hier meer over het aanleggen van het perfecte gazon.

 

Maaien

Maaien zorgt dat de kwaliteit van de grasmat omhoog gaat en dat de groei van gras gestimuleerd wordt.

>> Lees hier alles over het maaien van het gazon.

Advies op Maat
Advies op Maat

Het geven van deskundig advies op maat vinden wij belangrijk. Elke bodem is anders, elke plant vraagt specifieke bemesting en ieder probleem heeft zijn eigen oplossing. Met 50 jaar ervaring op het gebied van natuurlijke bemesting en bodemverbetering hebben wij veel kennis in huis. U kunt onze accountmanagers altijd bellen of een email sturen voor advies op maat. Van bemestingsplan, tot het direct beantwoorden van een korte vraag. Wij helpen u graag!

Vraag en antwoord

Zoekveld