U bent hier

Engerlingen in het sportveld

Voorkomen en bestrijden

Op meer en meer sportvelden zien wij problemen ontstaan door bodeminsecten. Dit kunnen engerlingen zijn, maar ook emelten en andere bodeminsecten kunnen voor flink wat overlast zorgen. 

Velden gaan kapot, er ontstaan gele plekken of hele zoden komen los te liggen. Om dit soort problemen voor te zijn hebben wij aaltjes in ons assortiment. Ook voor grote oppervlakten zoals sportvelden. 

Bodeminsecten bestrijden met aaltjes

Ook op sportvelden kunnen bodeminsecten goed bestreden worden met aaltjes. Deze kunnen aangebracht worden door middel van een speciale aaltjes-injecteur achter de tractor. Zo kunnen aaltjes makkelijk over grote oppervlakten verdeeld worden. Daarnaast worden de aaltjes rechtstreeks met water in de bodem gebracht en staan ze niet bloot aan UV-licht. Hierdoor is de werkzaamheid beter.

Aaltjes, natuurlijke vijanden.

Aaltjes of nematoden zijn microscopisch klein. Aaltjes kunnen verschillende plagen op een zeer veilige en vooral duurzame manier bestrijden. Deze natuurlijke vijanden van o.a. engerlingen en emelten zijn ongeveer 0,6 mm groot. De aaltjes gebruiken de insectenlarven als voedselbron, maar ook voor de eigen voortplanting.

Hiernaast is te zien hoe aaltjes te werk gaan bij een engerling.Dit proces blijft net zo lang doorgaan totdat er geen engerlingen meer zijn.

Bodeminsecten kunnen het beste bestreden worden wanneer de larven kleiner zijn dan 2 cm. Bekijk hier wanneer u de plaag het beste kunt bestrijden. 

bestrijdinglarve-engerling-14311_cyclus_0.jpg

Advies op maat

Ieder sportveld is anders en vraagt dus een eigen benadering. Wilt u weten wat wij op het gebied van plaagbestrijding of chemievrij sportveld beheer voor u kunnen betekenen? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor een vrijblijvend advies.

Contactformulier voor hoveniers, groenvoorzieners en gemeenten

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Bodemcheck
In 5 stappen een groen en sterk sportveld

Volg de 5 stappen van onze bodemcheck en creëer zo een sterk en weerbaar sportveld wat intensief bespeeld kan worden. 

Sportveld
Chemievrij sportveldbeheer

Vanaf 2020 moeten de sportvelden chemievrij beheerd worden. Dan is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen namelijk verboden. Lees hier hoe u dit kunt realiseren met 100% organische meststoffen. 

Zoekveld