U bent hier

De Gezonde Bodem

Een vitale bodem als basis

 

 

Microbiële bemesting
Microbiële bemesting

Hoe meer verschillende soorten bodemleven, hoe gezonder het bodemsysteem. Juist de combinatie van verschillende micro-organismen zoals protozoa, bacteriën, gisten, schimmels en Mycorrhizae’s is onmisbaar in een gezond bodemsysteem. Daarom werken wij  al jaren met ons unieke microbiële bemestingsconcept.

Bodemcheck
ECOstyle Bodemcheck®

De ECOstyle Bodemcheck® is een praktische tool waarmee u de bodem kunt optimaliseren. In vijf professionele stappen realiseert u op een ecologisch verantwoorde wijze een vitale bodem. Door de stappen in de juiste volgorde te nemen is succes gegarandeerd, omdat bij iedere stap de voorwaarden worden gecreëerd voor de volgende.

Biodiversiteit
Biodiversiteit

De rijkdom van biodiversiteit is niet altijd zichtbaar. Juist onder de grond speelt de verscheidenheid aan leven een essentiële rol! Een rijk bodemleven - met schimmels, bacteriën, protozoa, insecten en wormen - bepaalt voor een groot deel het succes van gazon, siertuin of openbaar groen.

ProtoPlus
ProtoPlus®

Tot nu toe werd er geen gebruik gemaakt van protozoa in meststoffen. Maar daar komt vanaf nu verandering in! Onder de naam ProtoPlus voegt ECOstyle specifiek voor haar meststoffen geselecteerde protozoa toe aan de Myco-Gazon en de Myco-Sport.

Organische meststoffen
Organische meststoffen

Door de inzet van natuurlijke meststoffen en bodemverbeteraars worden natuurlijke processen in de tuin niet verstoord. 100% natuurlijk meststoffen voeden niet alleen de plant maar ook het bodemleven. Hierdoor onstaat er een rijk bodemleven en zullen de planten zichtbaar vitaler en weerbaarder worden. Bedenk dat ziekten en plagen symptomen zijn van zwak gewas, maar niet de oorzaak hiervan!

Zoekveld