U bent hier

Ga grondig te werk!

Als groen professional heeft u een bijzondere gave, u creëert namelijk plekken van rust en ruimte. Een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt, kan ontspannen en even de zorgen van de dag kan vergeten. Een prachtige tuin of juist openbaar groen met een zee aan groen gras en bloeiende planten, wie wil dat nu niet? Zo’n oase realiseren is niet altijd eenvoudig. Dit vereist steeds meer kennis van planten, bodem, materialen en aanverwante zaken.

Meten is weten

Hierbij geldt dat een solide basis belangrijk is. Alles begint namelijk bij de bodem of beter gezegd: ín die bewuste bodem. Veel problemen zijn vaak te herleiden tot een kwetsbare bodem. Omdat elke bodem anders is, is de uitgangsituatie heel belangrijk. Hier geldt het aloude credo: meten is weten. Wat is er specifiek voor deze bodem nodig? Dit is eigenlijk alleen te achterhalen door een bodemanalyse in combinatie met een gedegen advies. Samen met onze klanten gaan we bij ECOstyle voor preventief handelen en oorzaken bestrijden.

big5.png

Big Five

Bij ECOstyle gaan we uit van de slimheid van de natuur. Organische meststoffen zijn echt bijzonder door de meervoudige werking; de bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Daarnaast nog een voordeel: er kan geen verbranding plaatsvinden. Omdat de processen in de bodem niet heel eenvoudig zijn, proberen we ECOstyle-oplossingen altijd zo makkelijk mogelijk te maken. Met de inzet van onze ‘big five’ kunnen de meeste problemen worden ondervangen en nog beter worden voorkomen. Met Myco-Siertuin, Myco-Gazon, bodemverbeteraars Terra-Fertiel, Terra-Actif en Opmaat-Kalk ligt het gewenste resultaat binnen handbereik.

Klimaatbestendigheid

Op veel factoren is invloed uit te oefenen. Toch hebben externe factoren ook enorme invloed. Klimaatverandering krijgt een steeds duidelijker gezicht: perioden van extreem weer volgen elkaar snel op. Door deze langere natte of droge perioden ontstaan nieuwe uitdagingen. Klimaatbestendigheid zal daarom de komende jaren steeds belangrijker worden. Deze uitdaging vraagt om slimme producten die samenwerken met de natuur. Myco-Siertuin is zo’n product. Uniek door de toevoeging van fosfaatvrijmakende bacteriën, protozoa en Mycorrhizaeschimmels. Deze unieke samenstelling maakt dat deze meststof al werkt bij 5°C. Daarnaast zorgt Myco-Siertuin voor een gezonde bodem met veel micro-organismen. Hierdoor blijven planten langer mooi. De gehele Myco-meststoffenlijn bevat overigens het gepatenteerde Protoplus, de unieke combinatie van protozoa en Mycorrhizae-schimmels. Deze wonderschimmels vormen als het ware een verbinding tussen bodem en plant. Deze slimme schimmel is perfect in staat om in de bodem water en voedingsstoffen te vinden voor de plant.

Die ‘beestjes’ die jullie toevoegen aan jullie producten, is dat niet gewoon marketing?
Wat het unieke aan de protozoa in ProtoPlus® is dat zij zich voeden met bacteriën in bodem, en niet met de bacteriën van ECOstyle uit de zak. De ECOstyle-bacteriën kunnen hierdoor beter een plekje veroveren in de bodem en zo nog beter hun nuttige taak uitvoeren. Daarnaast houden protozoa bacteriën bij lage temperaturen actief. Hierdoor werkt de meststof sneller. De toevoeging van protozoa garandeert een betere omzetting van de meststof, een sterk gazon of sportveld dat minder
vatbaar is voor ziekten en plagen en een gezondere bodem.

Wanneer de bodem in balans is, creëert u een fantastische plek voor zowel mens als dier. Het neveneffect is gezond groen met weinig inboet. Dat wil toch elke professional?