U bent hier

100 % organisch = 100 % logisch

Dit zijn ze, stuk voor stuk 100% organisch. Onze gehele productrange voor professionals zijn tot op de laatste procent organisch, dat leest u goed voor de volle 100%. Van de bodemverbeteraars tot onze meststoffen. In tegenstelling tot vele andere producten op de markt zijn onze artikelen niet verrijkt met minerale stoffen. Een minerale stof is een anorganische stof die hoofdzakelijk voorkomt in de niet-levende natuur, kortom chemie.

Vaak worden producten weggezet onder labels als puur of bewust terwijl deze claims niet geheel kloppen. Kiezen voor ECOstyle producten is verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid op het gebied van de klimaatcrisis. Onze meststoffen en bodemverbeteraars zijn namelijk tot vijf keer minder belastend voor het milieu, ten opzichte van kunstmest. Gebruik zorgt dus voor veel minder co2 uitstoot en als geheel zijn ze beter voor mens, dier en milieu.

Waarom 100% organisch bemesten?
De basis van al onze producten is de organische kringloop. Onze 100% organische meststoffen bevorderen het bodemleven en verbeteren de bodemstructuur. Door een actief bodemleven worden voedingselementen geleidelijk ter beschikking gesteld. Daardoor is de kans op overbemesting nihil. De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Het evenwicht in de bodem wordt niet verstoord, maar juist versterkt.

100% organische bemesten
Door op 100% organische manier te bemesten worden de natuurlijke processen in de bodem gestimuleerd. Zo worden niet alleen de planten gevoed, maar ook het bodemleven. Natuureigen ingrediënten, die door het bodemleven worden omgezet tot opneembare voeding voor de plant. Het bodemleven is daarom een belangrijke schakel tussen de bodem en de plant. De voedingselementen uit de organische meststof worden geleidelijk ter beschikking gesteld, waardoor de kans op overbemesting en geforceerde groei nihil is. Organische meststoffen hebben een meervoudige werking: De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Daarnaast ook nog een voordeel: er kan geen verbranding plaatsvinden

Filosofie
Vanuit onze filosofie vinden wij het belangrijk om alleen te werken met producten die geen schade toe brengen aan mens, dier en milieu. Dit om samen de natuurlijke balans van plant en dier herstellen en behouden, om de wereld beter door te geven aan volgende generaties. Alle producten zijn gebaseerd op de slimheid van de natuur: werkzame stoffen of natuurlijke processen. Inspiratie in de natuur is er volop. Kennis en ervaring delen we graag met u als professionele gebruiker