U bent hier

Blog

Als groen professional heeft u een bijzondere gave, u creëert namelijk plekken van rust en ruimte. Een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt, kan ontspannen en even de zorgen van de dag kan vergeten. Een prachtige tuin of juist openbaar groen met een zee aan groen gras en bloeiende planten, wie wil dat nu niet? Zo’n oase realiseren is niet altijd eenvoudig. Dit vereist steeds meer kennis van planten, bodem, materialen en aanverwante zaken.

Dit zijn ze, stuk voor stuk 100% organisch. Onze gehele productrange voor professionals zijn tot op de laatste procent organisch, dat leest u goed voor de volle 100%. Van de bodemverbeteraars tot onze meststoffen. In tegenstelling tot vele andere producten op de markt zijn onze artikelen niet verrijkt met minerale stoffen.

Vaak zijn problemen in tuinen terug te brengen naar een slechte bodemstructuur. Hierdoor kunnen planten voedingsstoffen niet goed opnemen, is de lucht- en waterhuishouding niet in orde, groeit de grasmat niet dicht of sterven de planten zelfs af. Ook kunnen hierdoor eerder gebreksverschijnselen of ziekten ontstaan.

Emelten zijn de larven van de langpootmug.  Ze hebben een lang en dik lijf dat grijsbruin van kleur is en kunnen wel vijf centimeter lang worden. Je ziet geen duidelijke kop, maar een soort van zuignap en ze hebben geen poten. Een emelt is het beste te beschrijven als een kruising tussen een worm en een rups.

Engerlingen zijn de larven van de bladsprietkevers. De meest voorkomende soorten in Nederland en België zijn de engerlingen van de meikever, junikever en de rozenkever. Deze kevers hebben elk hun eigen cyclus en uiterlijke kenmerken. De engerlingen zelf zijn qua uiterlijk bijna gelijk aan elkaar, maar kunnen flink verschillen in grootte.

aaltjes

Emelten, engerling, larven van de taxuskever, buxusmotten...ze kunnen behoorlijke schade aanrichten in gazon en borders. Vaak is het al lastig om te herkennen om welk insect het gaat, laat staan hoe deze het beste te bestrijden zijn.

Het belang van de 2e bemesting

Het fundament voor gezonde en sterke planten is onder andere een bodem met een actief bodemleven en voldoende voeding. Wanneer een border of gazon niet bemest wordt, raakt uiteindelijk de bodem uitgeput. Hierdoor kunnen planten niet genoeg voeding opnemen en uiteindelijk zul je dit terug zien in gebreksverschijnselen, maar ook door ziekten en plagen.