Groene fles

 

De kleur van onze flacons blijft hetzelfde...

... Het verhaal achter de flessen maakt echter een wereld van verschil: ECOstyle stapt als eerste in de tuinbranche over op circulaire flacons gemaakt van gerecycled kunststof.

Het vervangen van de oude ECOstyle flacons door de gerecyclede versie levert een CO2 reductie op van 75% en een besparing van 95% op fossiele grondstoffen. Als enige tuinproducten merk met alléén ecologisch verantwoorde probleemoplossers in het assortiment blijft ECOstyle hiermee voorop lopen in duurzaamheid. In tuinseizoen 2019 zijn alle producten in de eigen ECOstyle sprayflacons met herkenbaar bladpatroon en de doseerflessen omgezet naar de circulaire flacons.

Productmanager Lucas Mocking van ECOstyle is trots: “Onze lat ligt hoog wat betreft duurzaamheid. Al meer dan 50 jaar brengt ECOstyle alleen producten op de markt die 100% ecologisch werkzaam zijn. Met de gerecyclede ECOstyle flacons wordt het voor consumenten nóg makkelijker een duurzame keuze te maken en actief een steentje bij te dragen aan de natuurlijke balans. Dat is écht groen doen!”

Met de nieuwe flacons is ruim 60% van alle kunststof flacons van het ECOstyle assortiment circulair. Mocking: “Dit is een zeer wezenlijk voorbeeld van het nut van het inzamelen van plastic en kunststof. Hiermee is de cirkel letterlijk en figuurlijk gezien rond: oude kunststof verpakkingen zijn grondstof voor nieuwe verpakkingen waarbij de kringloop gesloten blijft. Zo dragen recyclende consumenten daadwerkelijk bij aan nuttig hergebruik van afvalstromen en vermindering in fossiele grondstoffenverbruik. We zijn blij met dit resultaat en kijken ook alvast vooruit welke verpakkingslijnen we vervolgens gaan verduurzamen. Zo zijn we in gesprek met onze leveranciers en afvullers van onder andere onze vloeibare plantenvoeding. Wanneer we ook deze verpakkingslijnen kunnen omzetten naar Post Consumer Recycled HDPE, dan zitten we al op bijna 90% circulaire flacons. We zien het als onze rol in de keten om actief te zijn in groen doen, ook wat onze verpakkingen betreft.”     

Zoekveld