0 Vergelijken

Trechterval Buxusmot

De Buxusmotval van ECOstyle vangt buxusmotten zichtbaar. Zo groeit de mot niet uit tot een plaag en blijft de buxus groen en gezond. Natuurlijk, effectief én zonder vergif! De Buxusmotval is dus een natuurlijke en verstandige keuze.

 • Bescherming voor het hele seizoen
 • Door vroegtijdige signalering blijf de schade beperkt
 • Herbruikbaar

Trechterval Buxusmot

Vang de buxusmot met een trechterval

De buxusmot, oorspronkelijk uit oostelijk Azië, is sinds 2007 in Nederland. Vanuit het zuiden trekt hij naar het noorden van ons land. De buxusmot zet haar eitjes meestal aan de onderkant van buxusbladeren af. Met de feromoonval vang je de mannetjes van de buxusmot. Wanneer je de val vroeg in het seizoen ophangt vang je de mannetjes grotendeels weg voordat ze de vrouwtjes bevruchten. Je voorkomt zo de meeste schadelijke buxusmotrupsen in je tuin. Feromonen zijn signaalstoffen die boodschappen overbrengen. Mottenmannetjes kunnen de feromonen van mottenvrouwtjes tot op grote afstand ruiken. Het feromoon zit in een kunststof buisje (dit is onderdeel D), houd dit buisje dicht. Het kunststof 'ademt' en geeft de geurstof af.

 • Bescherming voor het hele seizoen
 • Door vroegtijdige signalering blijf de schade beperkt
 • Herbruikbaar

Hoe gebruik je de buxusmotval?

Hang de feromoonval begin april op. Hang de val bij het gewas die je wilt beschermen en niet in een boom of struik waar het plaaginsect normaliter niet inzit. Vervang het feromoon na 10 tot maximaal 12 weken. Een feromoonval verspreidt zijn geur ongeveer 10 meter rondom de val (ca. 300 m2 aan oppervlakte).

Tips om de buxusmot te verdrijven

 1. Vul de trechterval met een laagje water om te voorkomen dat de moten de val verlaten. Verder is een gezonde buxus is minder vatbaar voor ziekten en plagen, bemest de Buxus daarom met Groene Planten-AZ

Gebruiksaanwijzing

 1. Draai de groene trechterop de emmer
 2. Plaats het deksel op de trechter
 3. Open het zakje met het feromoon en plaats het kokertje in de groene feromoonhouder
 4. Sluit af met het dopje en hang de feromoonhouder in het deksel
 5. Hang de feromoonval op ooghoogte

Let op: laat het kokertje waar het feromoon in zit dicht.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027991
Toepassing Tegen buxusmotten.
Verpakking 1 trechterval en inc. 2 feromooncapsules.