0 Vergelijken

Sluipwesp tegen witte vlieg

Last van de witte vlieg? Witte vliegen voeden zich met voedingstoffen die ze uit bladeren van planten trekken. Witte vliegen kunnen planten flink aantasten. Bladeren worden geel en vallen uiteindelijk af door een gebrek aan voedingsstoffen. De witte vlieg is uitstekend te bestrijden met sluipwespen. Sluipwespen parasiteren de eitjes van witte vliegen, hierdoor kunnen witte vliegen zich niet  vermenigvuldigen en ben je snel van de plaag af.

  • Witte vlieg bestrijden doe je met sluipwespen
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Sluipwesp tegen witte vlieg

100% natuurlijk witte vliegen bestrijden met sluipwespen

Witte vliegen zijn verre neven van de bladluizen. Witte vliegen zijn kleine witte vliegjes van enkele millimeters groot. Ze leven met name aan de onderkant van het blad maar vliegen massaal op wanneer je het blad aanraakt. Witte vliegen zijn plaaginsecten van veel groente en fruitgewassen maar ook van sierplanten in met name kassen. Net als bladluizen zuigen ze de sapstroom van de plant aan. Hierdoor ontstaan er gele vlekjes op het blad. De plant verliest waardevolle voedingsstoffen waardoor groeiremming op kan treden. Bladeren worden geel en vallen uiteindelijk af door een gebrek aan voedingsstoffen. De witte vliegen scheiden daarbij ook honingdauw uit waarop schimmels als roetdauw kunnen groeien. Witte vliegen zijn uitstekend te bestrijden met sluipwespen.

  • Witte vlieg bestrijden doe je met sluipwespen
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Zo werken sluipwespen

Heb je last van de witte vlieg? Zet sluipwespen in om witte vliegen te bestrijden. Sluipwespen zijn de natuurlijke vijanden van de witte vlieg. Sluipwespen zijn ongeveer 0,6 mm groot en hebben een donkere kleur. De vrouwtjes heeb een geel gekleurd achterlijf. De parasitaire sluipwesp legt haar eitjes in de larven van de witte vlieg. De larve gaat hierdoor dood en wordt vervolgens gebruikt als broedkamer voor een nieuwe generatie sluipwespen. Een enkele sluipwesp kan zo in haar leven, dat 2 à 3 weken duurt, zo’n 300 witte vlieg larven doden. De sluipwespen zijn niet gevaarlijk voor mensen en andere dieren dan de witte vlieg.

Gebruiksaanwijzing

Sluipwespen zijn toepasbaar in kassen. In bepaalde periodes (weersafhankelijk) kun je sluipwespen ook inzetten in de moestuin of siertuin.

  1. Onze sluipwesp is verpakt per 500 stuks (5 kaarten met elk 100 sluipwesppoppen), geschikt voor 10m2.

Sluipwespen zijn vanaf 18 °C actief maar werken het hardst tussen de 20 °C en 27 °C. Ook moet de luchtvochtigheid minimaal 60% zijn. De activiteit van de sluipwespen neemt snel af wanneer de temperatuur boven de 28 ⁰C komt. Omdat de sluipwespen veel licht nodig hebben zijn tot en met september leverbaar.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027564
Dosering 500 stuks zijn geschikt voor 10m2.
Toepassing April t/m September. In te zetten bij temperaturen tussen 20 °C en 27 °C.