0 Vergelijken

Sluipwesp tegen eitjes van motten

Motten leggen eitjes in planten. Rupsen uit deze eitjes kunnen zeer snel veel voedsel tot zich nemen, in korte tijd kunnen rupsen dus flink wat schade aanrichten. Schade door rupsen kun je herkennen aan afgeknabbelde bladeren of zelfs compleet kaalgevroten planten. Voorkom dat een eitje uitgroeit tot een rups en zet sluipwespen in. De sluipwespen leggen hun eitjes in de eitjes van motten, zo voorkom je dat rupsen zich kunnen vermedigvuldigen, en voorkom je schade aan jouw planten.

 • Eitjes van motten bestrijden doe je met sluipwespen
 • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
 • Werken 24 uur per dag

 

Sluipwesp tegen eitjes van motten

100% natuurlijk eitjes van motten bestrijden met sluipwespen

Rupsen kunnen in korte tijd enorm veel schade aanrichten aan jouw tuin. Rupsen kunnen in korte enorm veel voedsel eten en zo in korte tijd planten flink beschadigen. Voorkom dat een eitje uitgroeit tot een rups en zet sluipwespen in.

 • Eitjes van motten bestrijden doe je met sluipwespen
 • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
 • Werken 24 uur per dag

Wat zijn sluipwespen

De sluipwespen behoren tot de kleinste insecten op aarde. Volwassen sluipwespen zijn minder dan een halve millimeter groot en met het blote oog dus bijna niet te zien. De sluipwespen parasiteren de eitjes van motten en voorkomen zo dat het eitje kan uitgroeien tot een rups. De sluipwespen zijn hierbij niet erg selectief en leggen hun eitjes in de eitjes van vele verschillende motten en bladrollers.

Dit betekent dat deze sluipwespen kunnen worden ingezet tegen:

 1. Koolrupsen (de eitjes van de koolmot, het groot koolwitje, klein koolwitje en de kooluil)
 2. Aardrupsen (eitjes van de gewone worteluil grote worteluil en de gewone velduil)
 3. Verschillende plagen in fruitbomen (eitjes van o.a. de fruitmot, pruimenmot en vruchtbladroller)
 4. Eitjes van de buxusmot

Motten preventief vangen

De rupsen richten de schade aan, maar je kunt voorkomen dat motten eitjes leggen in jouw plant. ECOstyle heeft een breed assortiment met producten om motten preventief te vangen. Zo kun je een trechterval of een deltaval i.c.m. feromonen inzetten. De motvallen vangen motten zichtbaar. Zo groeit de mot niet uit tot een plaag en blijven jouw planten groen en gezond. Natuurlijk én effectief!

Gebruiksaanwijzing

Sluipwespen zijn toepasbaar in kassen. In bepaalde periodes (weersafhankelijk) kun je sluipwespen ook inzetten in de moestuin of siertuin.

 1. Onze sluipwespen zijn verpakt per 2.000 eitjes in een zakje, geschikt voor 15 m2. 

Sluipwespen zijn vanaf 18 °C actief maar werken het hardst tussen de 20 °C en 27 °C. Ook moet de luchtvochtigheid minimaal 60% zijn. De activiteit van de sluipwespen neemt snel af wanneer de temperatuur boven de 28 ⁰C komt. Omdat de sluipwespen veel licht nodig hebben zijn tot en met september leverbaar.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027557
Dosering 2000 stuks zijn geschikt voor 15m2.
Toepassing April t/m September. In te zetten bij temperaturen tussen 20 °C en 27 °C.