0 Vergelijken

Roofmijt tegen spint

Planten en vooral kamerplanten kunnen flink last krijgen van spint. Spint wordt veroorzaakt door kleine mijten die met het blote oog niet te zien zijn. Deze mijten zuigen het sap uit de plant en spinnen hier zeer dun draad van. Last van spint? Je kunt roofmijten inzetten om van je probleem af te komen.

  • Spint bestrijden doe je met roofmijten
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Roofmijt tegen spint

100% natuurlijk spint bestrijden met roofmijten

Spint is een aantasting aan de bladeren veroorzaakt door spintmijt. Deze mijten zijn ongeveer 0,5 mm groot en leven vooral aan de onderkant van het blad. Je kunt de aanwezigheid van spint herkennen aan het ontstaan van licht gekleurde stipjes aan de bovenzijde van het blad. Wanneer je het blad omdraait kun je de mijten zien zitten. Naarmate de schade toeneemt kan het blad geel en later bruin verkleuren of zelfs afvallen. Bij een zware aantasting kan er ook spinsel zichtbaar worden. Spint treedt vooral op in warme, droge perioden. WIl je spint bestrijden op een 100% natuurlijke manier. Kies dan voor roofmijten van ECOstyle.

  • Spint bestrijden doe je met roofmijten
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn roofmijten?

Roofmijt tegen spint is een felrode roofmijt van ongeveer 0,5 mm groot. Op het menu van deze roofmijt staan de eieren, larven, nimfen en volwassen exemplaren van spintmijt. Ze zijn erg vraatzuchtig, een volwassen roofmijt eet zo’n 5 tot 25 prooien per dag. Bij gebrek aan voedsel zal de roofmijt overschakelen op een andere prooi (bijvoorbeeld jonge trips). Deze roofmijt legt gedurende haar één maand durende leven enkele tientallen eitjes aan de onderkant van bladeren. Deze komen bij optimale temperaturen al na enkele dagen uit waarna ook de pasgeboren roofmijt begint te jagen op spint. Zo zijn je planten en kamerplanten langer beschermd tegen spint.

Gebruiksaanwijzing

De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In het strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt. Dit zakje met roofmijten kun je eenvoudig verdelen over de planten. De verpakking is geschikt voor 20 m2 (1.000 stuks roofmijten).

  1. Verdeel de inhoud van de zakjes op planten en kamerplanten die last hebben van spint.

Deze roofmijt gedijt optimaal tussen de 20 °C en 27 °C. De optimale luchtvochtigheid moet bij voorkeur boven de 60% blijven. Onder minder optimale omstandigheden vermenigvuldigen de roofmijten zich minder snel dan de spint en kan de plaagdruk toenemen.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027540
Dosering De verpakking is geschikt voor 20 m2 (1.000 stuks roofmijten)
Toepassing Jaarrond. Deze roofmijt gedijt optimaal tussen de 20 °C en 27 °C. De optimale luchtvochtigheid moet bij voorkeur boven de 60% blijven.