0 Vergelijken

Roofmijt tegen bloedluis bij gevogelte

Gevogelte zoals kippen, duiven, kanaries en parkieten kunnen flink last krijgen van bloedluis. Bloedluizen houden zich vaak schuil in kippenhokken, legnesten en voerbakken. Je kunt bloedluizen bestrijden met roofmijten. Roofmijten zijn de natuurlijke vijanden van bloedluizen. Zet de roofmijten uit in bijvoorbeeld een kippenhok en je bent snel van de bloedluizen af. 

  • Bloedluis bestrijden doe je met roofmijten
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

 

 

Roofmijt tegen bloedluis bij gevogelte

100% natuurlijk bloedluizen bestrijden met roofmijten

Bloedluizen houden zich vaak schuil in kippenhokken, legnesten en voerbakken. Ze zijn dol op het bloed van gevogelte. Vogels als bijvoorbeeld kippen, duiven, kanaries en parkieten kunnen flink last krijgen van dit kleine beestje. Bloedluizen zijn vaak niet alleen, hoe groter de plaag, hoe groter de risico's voor jouw gevogelte. Bloedluizen kunnen op lange termijn flinke schade aanrichten bij jouw dieren. Zo kunnen ze bloedarmoede en zijn de bijtwonden van de bloedluis irriterend en pijnlijk. Heeft jouw gevogelte last van bloedluis? Zet dan roofmijten in.

  • Bloedluis bestrijden doe je met roofmijten
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn roofmijten?

De roofmijt is een lichtbruine roofmijt van ongeveer 1 mm groot. Van nature leeft hij in de bovenste centimeters van de bodem. De roofmijt gaat actief op zoek naar de bloedluis in diens schuilplaatsen. Dit zijn vaak de plekken waar ook de vogels zich graag nestelen (slaap- en nestplaatsen, ei-leg plaatsen etc.). 

Hou het hok goed schoon!

Een roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode enkele honderden bloedluizen (ongeveer 5 per dag). Het resultaat van de toepassing wordt na ongeveer twee weken zichtbaar. Om bloedluis goed te bestrijden moet je niet alleen de roofmijt goed inzetten, maar ook het hok goed schoonhouden, naden en kieren af kitten en zorgen voor een goede hygiëne. Het kan zijn dat er in de eerste weken na het toepassen van de roofmijt meer bloedluizen worden waargenomen. Dit is een goed teken; de bloedluizen worden nu door de roofmijten uit hun schuilplaatsen verjaagd. 

Zo herken je bloedluis bij gevogelte

Overdag houdt de bloedluis zich schuil in het kippenhok of in de volière; in kieren en spleten, onder zitstokken, onder legnesten of voerbakken en in het strooisel. ’s Nachts komt de bloedluis uit zijn schuilplaats en voedt zich met het bloed van slapende kippen. Dit veroorzaakt stress, verenpikken, verminderde eetlust, roodheid en irritatie van de huid, bloedarmoede en verminderde eiproductie. Een bloedluis leeft 1-2 maanden en kan in die periode wel 2.500 eitjes leggen. Bloedluizen kunnen zo – vooral in de zomer wanneer het warm en vochtig is – in korte tijd tot een enorme plaag uitgroeien. In 1 tot 2 weken tijd kan de hoeveelheid bloedluizen wel met 10 tot 100 keer vermenigvuldigen. Bloedluizen kunnen maandenlang zonder voedsel dus ook in een leeg hok kunnen deze parasieten gedijen.

Gebruiksaanwijzing

Toepasbaar in het kippenhok, de duiventil, vogelnest of volière.

  1. De roofmijten van ECOstyle zijn verpakt per 5.000 stuks voor 5 m2 (grondoppervlak + oppervlak zijwanden) of 10.000 stuks voor 10 m2 (grondoppervlak + oppervlak zijwanden).
  2. De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In dit strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt.
  3. Plaats de roofmijten in het kippenhok, duiventil, volière of vogelnest.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027588 , 8711731027571
Toepassing April tot en met september