0 Vergelijken

Lijmband

De Lijmband beschermt (fruit) bomen het hele jaar door tegen verschillende schadelijke insecten. Ideaal tegen de kleine en grote wintervlinder, paardenkastanjemineermot en mieren. De Lijmband werkt ook indirect tegen bladluizen omdat het ook functioneren kan als mierenband. De groene band van papier is behandeld met speciale lijm uit natuurlijke harsen.

 • Beschermt fruitbomen tegen verschillende insecten
 • Inhoud – 2,5 m Lijmband en 6 m touw
 • Weerbestendig

Lijmband

Beschermt tegen kruipende insecten

Het aanbrengen van de ECOstyle lijmband rondom de stam beschermt de boom tegen de wintervlinder en ander kruipend ongedierte. Het is een natuurlijke barrière waar het ongedierte niet overheen komt. Ook voor mieren, die graag luizenkolonies verzorgen en in stand houden, is de lijmband een onoverkomelijk obstakel.

 • Beschermt fruitbomen tegen verschillende insecten
 • Inhoud – 2,5 m Lijmband en 6 m touw
 • Weerbestendig

Kleine en grote wintervlinder

De rupsen van de wintervlinder vreten aan het blad, de bloem en de vrucht. Ze verpoppen zich in de zomer. Nadat de eerste nachtvorst is ingevallen komt de wintervlinder uit de pop. Via de stam kruipt het ongevleugelde vrouwtje naar de kruin van de boom en legt daar haar eitjes.

Paardenkastanjemineermot

De larven van deze mot vreten zich een weg door het blad. Hierdoor verkleurt en verdort het blad. De mot verpopt zich, valt samen met het blad op de grond en overwintert daar. In het voorjaar komt de mot uit de pop en kruipt of vliegt met verschillenden tussenstops via de stam naar de kruin van de boom. De eitjes worden afgezet op de bovenzijde van het blad. De paardenkastanjemineermot kent meerdere generaties per jaar. Je kunt de paardenkastanjemineermot vangen met onze trechterval.

Mieren en bladluizen

Bladluizen veroorzaken groeivertraging, verdroogde en vervormde bladeren. Bladluizen scheiden bladsuikers uit die door mieren worden weggenomen en via de stam van de plant naar hun nest getransporteerd. Mieren houden bladluiskolonies in stand en beschermen ze tegen hun vijanden. Door mieren tegen te houden kunnen lieveheersbeestjes en andere nuttige insecten gemakkelijker bladluizen bestrijden. Gebruik op deze manier de lijmband tegen mieren:

Gebruiksaanwijzing

Bepaal de omvang van de stam, tel er 3 cm overlap bij. Dit is de lengte van de Lijmband die je nodig hebt. Meet de Lijmband af en vouw deze open met de lijmlaag naar buiten. Wikkel de Lijmband rond de stam, op een hoogte van ca. 100 cm. Knoop de Lijmband zo strak mogelijk vast met het bijgevoegde touw. Als er een boompaal naast de boom staat, pas dan ook daar deze kleefband fruitbomen toe.

Bescherm het hele jaar door jouw (fruit)bomen

De Lijmband met natuurlijke harsen van ECOstyle beschermt (fruit) bomen het hele jaar door. Let op de toepassingsperiode van de wintervlinder, paardenkastanjemineermot en mieren is verschillend. Hou hiermee rekening bij het plaatsen van de lijmband.

Wat je nog moet weten over de Lijmband

 1. Breng voor een langdurige werking na 2 tot 3 maanden een nieuwe Lijmband boven de oude aan

Gebruiksaanwijzing

 1. Bepaal de omvang van de stam, tel er 3 cm overlap bij. Dit is de lengte van de Lijmband die je nodig hebt
 2. Meet de Lijmband af en vouw deze open met de lijmlaag naar buiten
 3. Wikkel de Lijmband rond de stam op een hoogte van ca. 100 cm
 4. Knoop de Lijmband vast met het bijgevoegde touw
 5. Als er een boompaal naast de boom staat pas dan ook daar de Lijmband toe
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731001984
Dosering 1 Lijmband per boom.
Toepassing Tegen kruipend ongedierte in bomen.
Verpakking 2,5 m.