0 Vergelijken

Insectenhotel

Het Insectenhotel van ECOstyle biedt onderdak aan diverse soorten belangrijke en nuttige insecten in de tuin. Diverse "kamers" zorgen voor 
diversiteit in jouw tuin, met name door de belangrijke bijensoorten. 

  • Met het insectenhotel biedt je schuilplaats voor diverse nuttige insecten
  • Het insectenhotel bevordert de bestuiving en biodiversiteit in eigen tuin
  • Het insectenhotel is geschikt voor tuin en terras

Insectenhotel

Brengt biodiversiteit in je tuin

Veel insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig. Ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht door schadelijke insecten te bestrijden. Daarnaast maken insecten een belangrijk deel uit van de ecologische kringloop, ook in de tuin! Plagen en vele verstoringen van het natuurlijke leefgebied van bijvoorbeeld wilde bijensoorten en gaasvliegen heeft het aantal natuurlijke nestel- en overwinterplekken aanzienlijk verminderd. In België en Nederland worden enkele bijensoorten met uitsterven bedreigd. Het Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nestel- en rustplaats en in de koude maanden een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeft en in een van de verschillende ‘kamers’.

  • Met het insectenhotel biedt je schuilplaats voor diverse nuttige insecten
  • Het insectenhotel bevordert de bestuiving en biodiversiteit in eigen tuin
  • Het insectenhotel is geschikt voor tuin en terras

Biedt nuttige insecten een fijn onderkomen

Door het verstoren van het natuurlijke leefgebied van bijvoorbeeld wilde bijensoorten en gaasvliegen, is het aantal natuurlijke nest- en overwinterplekken aanzienlijk verminderd.
Het Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats, in de winter dient het als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in een van de verschillende "kamers".

1. Lieveheersbeestjes
Het lieveheersbeestje nestelt zich het liefst in dichte, natuurlijke materialen. Ze zijn zeer effectief in het bestrijden van de bladluizen in de tuin. Ze zijn voornamelijk overdag actief en gebruiken het Insectenhotel als overnachtingsplek. Daarnaast gebruiken ze het hotel voor de overwintering. 

2. Metselbijen
De holtes in het hout bieden de ideale broedruimte voor de metselbij. Deze wilde bijensoort legt haar eitjes in een holte en metselt deze vervolgens dicht. Als de bijen uitgekomen zijn, knagen ze in het voorjaar hun weg naar buiten. Volwassen metselbijen en hun larven voeden zich met stuifmeel en nectar, die ze uit planten in de omgeving halen. Het is daarom belangrijk om veel verschillende bloemen, bomen en struiken in de tuin te plaatsen. Bijzonder geliefd zijn vroegbloeiers zoals de hyacint en de bloesem van appels en aardbeien.

3. Graafwespen
Graafwespen gebruiken plantafval en afgeknipte takken als nestplaats. Ze zijn uiterst nuttige helpers in de strijd tegen bladluis, cicaden en bladkeverlarven. De graafwespen graven rechte gangen in het merg van de plantenstengels en zetten daar hun kroost af.

4. Vlinders
Dagvlinders, bijvoorbeeld de Citroenvlinder, Dagpauwoog, Kleine Vos en Admiraal gebruiken het insectenhotel als winterverblijfplaats en als  onderdak bij slecht weer. In de winter zoeken de vlinders koele ruimtes uit en overwinteren zij in de gaten.

5. Wilde bijen
Wilde bijen, zoals diverse soorten maskerbijen, vinden in holle stelen onderdak en een geschikte nestelplaats. Maskerbijen zijn, zoals veel wilde zomerbijen, dol op veel verschillende (inheemse) plantensoorten zoals korenbloemen. De nectar van deze plantensoorten staat op het menu van deze bijen. 

6. Gaasvliegen en lieveheersbeestjes
Bij elkaar liggende natuurlijke materialen trekken in het bijzonder gaasvliegen en lieveheersbeestjes aan. Gaasvliegen voeden zich met bladluizen, trips en wolluizen. Honingdauw en nectar staat ook op het menu. Geliefd zijn ook kruiden als bijvoorbeeld peterselie, venkel en selderij.  Ze maken het hele jaar gebruik van het Insectenhotel als schuilplaats.

Wat je nog moet weten om insecten te helpen

  1. Met bloempotten of een bloemborder help jij vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan noodzakelijk nectar

Gebruiksaanwijzing

  1. Het insectenhotel dient op een zonnige, wind- en regen beschutte plek te worden opgehangen, het liefst op kniehoogte neerzetten of ophangen
  2. De voorzijde van het insectenhotel kun je het beste richten naar het zuiden, zuidwesten of zuidoosten
  3. Het is de bedoeling om het Insectenhotel in de winter te laten staan of te laten hangen, anders worden de nuttige insecten voortijdig uit hun nest gedreven
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731013260
Toepassing Voor insecten in de tuin.