0 Vergelijken

Gaasvlieg tegen bladluis

Bladluizen in de tuin? Bladluizen zorgen voor vervormde bladeren en verminderde groei. Bladluizen hebben natuurlijke vijanden, zoals gaasvliegen. Zet je die goed in, dan ben je gauw van de plaag af. Zonder schade voor de natuur, andere dieren of het milieu!

  • Bladluis bestrijden doe je met gaasvliegen
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Gaasvlieg tegen bladluis

100% natuurlijk bladluizen bestrijden met gaasvliegen

Een bladluis is groen, zwart, grijs, geel of roze. De luizen eten het sap van bladeren, jonge scheuten en bloemen van veel verschillende soorten planten. Bladluizen zorgen voor vervormde bladeren en verminderde groei. Bladluizen hebben natuurlijke vijanden, zoals gaasvliegen. Zet je die goed in, dan ben je snel van de plaag af. Zonder schade voor de natuur, andere dieren of het milieu!

  • Bladluis bestrijden doe je met gaasvliegen
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn (larven van) gaasvliegen?

Volwassen gaasvliegen zijn groen van kleur, hebben lange antennes, fijne geaderde vleugels en zijn 1 tot 2 cm groot. Volwassen gaasvliegen eten met name stuifmeel, nectar en honingdauw. De larven van de gaasvlieg zijn bijzonder vraatzuchtig en voeden zich met tal van insecten, waaronder bladluizen.

Hoe werken gaasvliegen?

Vrouwtjes leggen hun eitjes op stokjes in de buurt van een bladluishaard. Een vrouwtje kan in haar leven enkele honderden eitjes leggen. Ongeveer één week later komen uit deze eitjes grijsbruine larven met forse kaken waarmee ze hun prooi goed kunnen vastgrijpen en vervolgens leegzuigen. Een enkele larve kan, voordat hij twee tot drie weken later verpopt, wel 50 bladluizen per dag opeten. Naast bladluis eten de larven ook trips, spintmijt, witte vlieg, kleine rupsen en in mindere mate ook wolluis.

Gebruiksaanwijzing

Gaasvliegen zijn levende beestjes en moeten zo snel mogelijk na ontvangst worden uitgezet.

  1. Open de zakjes en hang deze in de aangetaste planten. Zorg er wel voor dat de opening van het zakje contact maakt met een blad of tak zodat de larven het zakje gemakkelijk kunnen verlaten.
  2. Indien er sprake is van een bladluishaard dan is het aan te raden om de zakjes zo dicht mogelijk bij de bladluishaarden op te hangen.

Voor een werking van de gaasvlieglarven moet de temperatuur minimaal 15 ⁰C zijn maar voor optimale werking moet de temperatuur tussen de 20 ⁰C en 26 ⁰C zijn. De luchtvochtigheid moet tussen de 50% en 70% liggen.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027595
Toepassing April t/m september bij minimaal 15°C