0 Vergelijken

Feromoon Kleine Wintervlinder

De rupsen van de kleine wintervlinder kunnen bomen volledig kaalvreten. Voorkom een plaag en vang de kleine wintervlinder preventief met feromonen. 

✓ Vangt mannelijke motten weg
✓ Voorkomt een rupsenplaag
✓ 100% natuurlijk

Feromoon Kleine Wintervlinder

Wat zijn feromonen?

Met de feromonen vang je de mannetjes van de kleine wintervlinder. Er worden minder vrouwtjes bevrucht en daarmee komen er minder schadelijke rupsen. Doordat je de mannetjesvlinder preventief vangt kan een rupsenplaag worden voorkomen.

Het plaatsen van de feromoon in de trechterval

 Vul de trechterval met een dun laagje water om te voorkomen dat de motten de val verlaten. Plaats de feromoon vervolgens in de trechterval. Een gezonde (fruit)boom is minder vatbaar voor ziekten en plagen, bemest je boom daarom met Fruit-AZ

Feromonen rups

Met feromonen zorg je ervoor dat wintervlinders geen eitjes meer kunnen leggen die vervolgens uitkomen tot vraatzuchtige rupsen. Het feromoon lokt de wintervlinder en vangt ze.

De monitor in elkaar zetten en ophangen

  1. Draai de trechter op de emmer
  2. Plaats het deksel op de trechter
  3. Open het zakje feromoon 
  4. Plaats de feromooncapsule (rubber dispenser) met feromoon in de feromoonhouder
  5. Sluit af met het plastic dopje en hang de feromoonhouder in het deksel
  6. Hang de kleine wintervlinder-monitor op ooghoogte

Let op: in het kokertje zit geen vloeistof, maar een geurstof. Laat het kokertje waar het feromoon in zit dicht. Het kunststof waar het feromoon in zit, ademt en geeft de geurstof af.

Wat zegt de monitor?

Controleer de monitor elke 2-5 dagen op de aanwezigheid van motten. 

  1. Motten in de emmer? Er is een vlucht, motten leggen eitjes. Deze eitjes komen volgend voorjaar uit waardoor je last kunt krijgen van de rupsen van de kleine wintervlinder. Plaats een lijmband om de stam van de boom om de vrouwtjes te vangen voordat ze hun eitjes kunnen leggen. Een lijmband is verkrijgbaar bij een tuincentrum.
  2. Geen motten meer in de emmer? De vlucht is afgelopen. De vrouwtjes hebben hoog in de boom eitjes gelegd die volgend voorjaar uitkomen. Controleer je boom vanaf april regelmatig op de aanwezigheid van rupsen. Bestrijd eventuele rupsen natuurlijk en effectief met aaltjes tegen rupsen (verkrijgbaar via een tuincentrum of bestelbaar in de ECOstyle-webshop).

Houdbaarheid val en feromoon

Een half jaar bij kamertemperatuur, tot 1 jaar in koelkast of vriezer (hoe kouder hoe beter)

Wat ontvang je?

Je ontvangt de trechterval en twee losse feromonen.

Aaltjes tegen rupsen

Naast het afvangen van de wintervlinder, kan je de rupsen 100% natuurlijk bestrijden met aaltjes tegen rupsen.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027984