0 Vergelijken

Aaltjes tegen veenmol

De veenmol ziet er uit als een soort krekel van zo'n 3,5 tot 5 centimeter groot. Hij leeft net als een mol voor een groot deel onder de grond en is vooral 's nachts actief. De veenmol veroorzaakt vraatschade aan wortels en blaadjes, ook vernielt hij zaailingen. De nestplaatsen van de veenmol herken je vaak aan verdorde planten of vergeelde bladeren. 

  • Veenmol bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen veenmol

100% natuurlijk veenmollen bestrijden

De veenmol ziet er uit als een soort van krekel van zo'n 3,5 tot 5 centimeter groot. Hij leeft net als een mol voor een groot deel onder de grond en is vooral 's nachts actief. Hij eet ondergronds aan plantdelen, maar ook insecten zoals ritnaalden, engerlingen en wormen. De veenmol veroorzaakt vraatschade aan plantdelen, zowel aan wortels als aan blaadjes. Daarnaast maakt hij uitgebreide gangenstelsel net als een mol. Hierbij vernielt hij zaailingen. Schade veroorzaakt door de veenmol, komt dan ook veelal voor in de moestuin en/of kas. De nestplaatsen van de veenmol kun je vaak herkennen door planten die verdorren of geel worden. De veenmol is vooral actief van april tot en met augustus. Toch wordt hij ook soms eerder gezien, doordat hij overleeft in bijvoorbeeld een kas. Veenmollen is uitstekend te bestrijden met aaltjes.

  • Veenmol bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Veenmollen bestrijden met aaltjes

Veenmollen kunnen goed bestreden worden met aaltjes. Door het afscheiden van bepaalde bacteriën sterft de veenmol al na 2 tot 3 dagen. De veenmol wordt gebruikt als broedkamer en de nematoden vermenigvuldigen zich snel om na 2 tot 3 weken weer nieuwe veenmollen op te zoeken en deze uit te schakelen. Dit proces blijft doorgaan, zolang er voldoende veenmollen (voedselbronnen) zijn voor de nematoden, de bodemtemperatuur niet te laag wordt en de bodem voldoende vochtig wordt gehouden.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng het hele bakje aaltjes met 1 liter water, ongeacht hoeveel aaltjes je hebt
  2. Roer de aaltjes goed door het water heen. Dit is je concentraat
  3. Afhankelijk van welke verpakkingsgrootte, verdun je deze liter water weer in een gieter met een inhoud van 10 liter
  4. Giet het mengsel gelijkmatig over de bodem

Belangrijk is wel dat je de komende weken de bodem goed vochtig houdt. Aaltjes bewegen zich namelijk voort in vocht.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731025959
Dosering Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
Toepassing Het hele jaar, omgevingstemperatuur 10 °C