0 Vergelijken

Aaltjes tegen taxuskevers (val)

De taxuskever aaltjesval is bedoeld voor effectieve bestrijding van de volwassen taxuskever (ook wel snuitkever genoemd). Plaats de val in de tuin en de taxuskevers zullen deze val gebruiken om onder te schuilen. Vervolgens worden de taxuskevers aangepakt door de aaltjes die zich in de val bevinden. 

  • Taxuskevers bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen taxuskevers (val)

100% natuurlijk taxuskevers bestrijden

De taxuskever staat ook wel bekend als de gegroefde lapsnuitkever of lapsnuitkever. De kever is klein, ongeveer 1 cm en heeft een lange gebogen snuit met knievormig gebogen antennen. Daarnaast heeft hij een hard, gegroefd dekschild. De kleur is vooral zwart, maar aan de bovenkant is de taxuskever vaak wat bruiner met gele vlekjes. De taxuskevers nemen hapjes uit de bladeren van jouw azalea, camelia, fuchsia, hedera, liguster, rododendron of taxus. Het schadebeeld is dan ook een siertuin met aangevroten bladeren. De volwassen taxuskever kun je prima bestrijden met een aaltjesval.

  • Taxuskevers bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat. De aaltjesval is een houten plankje met groeven. In de groeven zit een gel met aaltjes. De taxuskever  houdt zich overdag schuil onder het plankje en zal daardoor geïnfecteerd worden. Binnen een week sterft de kever.

Gebruiksaanwijzing

  1. Verwijder de folie en leg het plankje met de gel en aaltjes gevulde groeven naar beneden direct op de aarde onder de aangetaste planten.
  2. Verwijder losliggende bladeren, de natuurlijke schuilplaats van de taxuskever.
  3. Verplaatsen van het plankje gedurende de toepassingsperiode is mogelijk maar niet wenselijk.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731013963
Toepassing De aaltjesval is toepasbaar van april tot en met oktober