0 Vergelijken
Door omstandigheden is dit product momenteel niet leverbaar.

Aaltjes tegen slakken

Een slakkenplaag ontstaat al snel, want slakken kunnen zich razendsnel voortplanten. De aaltjes tegen slakken bestrijden de slakken in de bodem. Het aaltje dringt de slak binnen via de verdikking op de rug. De aaltjes tegen slakken kunnen worden ingezet bij bodemtemperaturen vanaf 5 °C.

  • Slakken bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

 

Aaltjes tegen slakken

100% natuurlijk slakken bestrijden met aaltjes

Slakken houden van milde, vochtige omstandigheden. Het grootste deel van hun leven verblijven ze onder de grond, als het vochtig is komen de slakken ook boven de grond. Niet alle slakken leggen hun eitjes op hetzelfde moment waardoor er altijd slakken van verschillende groottes (oftewel leeftijd) aanwezig kunnen zijn. Slakken eten in de bodem vooral dood organisch materiaal, daarnaast eten ze ook wortels van planten en gras. Bovengronds zie je de schade van de slakken door slijmsporen en vraatschade aan bijvoorbeeld hosta’s, stokrozen, dahlia’s en aardbeien. Met aaltjes tegen slakken bestrijd je de slakken ondergronds.

  • Slakken bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Ondergronds slakken bestrijden met aaltjes

Ondergronds is het maar lastig om bij slakken te komen, onze aaltjes weten er wel raad mee! Ondergronds bestrijd je slakken het beste met aaltjes. Aaltjes tegen slakken werken als volgt: je giet ze over de grond en ze gaan zelf op zoek naar de slak. Vervolgens dringen de aaltjes bij de slak naar binnen en de slak sterft binnen enkele dagen. De dode slak wordt vervolgens als broedkamer gebruikt voor nieuwe aaltjes, daarna zoeken de aaltjes de volgende slak. Dit proces herhaalt zich net zo lang, totdat er geen slak meer is. Aaltjes zijn gemiddeld zo'n 6 weken werkzaam en de beste strijders tegen slakken ondergronds. Anti slakken? Aaltjes zijn de beste en meest ecologisch verantwoorde keuze.

Bestrijden van slakken bovengronds

Met aaltjes bestrijd je slakken ondergronds. Wil je ook slakken bovengronds bestrijden? ECOstyle heeft een breeds assortiment bestrijdingsmiddelen m.b.t. slakken. Je kunt Escar-go gebruiken om de slakken bovengronds te bestrijden. Heb je een grotere tuin of bevinden de slakken zich op meerdere plekken in de tuin? Zet slakkenlokdozen in om de slakken naar een bepaalde plek te lokken, bestrijd ze op die plek met Escar-Go (slakkenkorrels). Nog een middel tegen slakken is SlakVrij, een koperband die slakken weert.

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

  1. Meng het hele bakje aaltjes met 1 liter water, ongeacht hoeveel aaltjes je hebt
  2. Roer de aaltjes goed door het water heen. Dit is je concentraat
  3. Afhankelijk van welke verpakkingsgrootte, verdun je deze liter water weer in een gieter met een inhoud van 10 liter
  4. Giet het mengsel gelijkmatig over de bodem

Belangrijk is wel dat je de komende weken de bodem goed vochtig houdt. Aaltjes bewegen zich namelijk voort in vocht.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731022590 , 8711731029230 , 8711731021227
Dosering Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
Toepassing Het hele jaar. Bodemtemperatuur tenminste 5°C