0 Vergelijken

Aaltjes tegen rupsen buxusmot

Rupsen buxusmot zijn vooral actief in de buxus en veroorzaken schade die te herkennen is aan dorre en dode takken. Ook is er sprake van een spinsel. Door de aaltjes actief op de rupsen buxusmot te spuiten met behulp van een drukspuit of plantenspuit worden de rupsen effectief aangepakt. De aaltjes tegen de rupsen buxusmot zijn in te zetten bij een temperatuur van tenminste 10°C. De aaltjes zijn toepasbaar zodra de rupsen zichtbaar zijn, van april tot en met november.

  • Rupsen van de buxusmot bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen rupsen buxusmot

100% natuurlijk rupsen van de buxusmot bestrijden

De motten verschijnen in april en mei en leven niet langer dan twee weken. In die periode leggen ze hun eitjes in groepjes aan de onderkant van het blad waaruit niet veel later vuilgele rupsjes van zo’n 2 mm groot kruipen. In de weken erna groeien de rupsen uit tot een lengte van zo’n 4 cm en krijgen ze een felgroene kleur met een patroon van zwarte stippen en strepen. Jonge rupsen schrapen het bladmoes (bladweefsel tussen de nerven en aderen) van de onderkant van het blad. Gangen in het blad worden zichtbaar. Oudere rupsen eten grote hoeveelheden blad en laten slechts een bladskelet achter. In de buxus is vaak ook het spinsel van de rupsen te zien. Zodra je de rupsen van de buxusmot ziet kun je prima bestrijden met aaltjes. Je spuit de aaltjes direct op de rupsen.

  • Rupsen van de buxusmot bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

De buxusmot preventief vangen

De rupsen richten de schade aan, maar je kunt voorkomen dat buxusmotten eitjes leggen in de buxus. ECOstyle heeft een breed assortiment met producten om de buxusmot preventief te vangen. Zo kun je een trechterval of een deltaval i.c.m. feromonen inzetten. De Buxusmotval vangt buxusmotten zichtbaar. Zo groeit de mot niet uit tot een plaag en blijft de buxus groen en gezond. Natuurlijk én effectief!

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
  3. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad-en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
  4. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731022521