0 Vergelijken

Aaltjes tegen pissebedden (val)

Pissebedden komen vaak voor in huis, buiten of in de kas op vochtige en schaduwrijke plekken. De val tegen pissebedden kan op deze plekken geplaatst worden en zal de pissebedden aantrekken. Vervolgens worden de pissebedden aangepakt door de aaltjes. De aaltjes pissebedden val is het gehele jaar toepasbaar mits het tenminste 12°C is.

  • Pissebedden bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen pissebedden (val)

100% natuurlijke pissebedden bestrijden

Een pissebed zie je vooral op vochtige plekken. Vaak zie je de pissebedden lopen in de kelder, wc of badkamer. Buitenshuis zijn pissebedden vaak te vinden onder bloempotten of als ze zich verschuilen onder bladeren, puin, stenen of tegels. Als ze in grote aantallen aanwezig zijn vreten ze aan planten en kan behoorlijke schade ontstaan. Je ziet de pissebed vaak in tuinen, onder bloempotten, achter schors en in kelders. De pissebed leeft van plantaardig materiaal zoals rottend hout en bladeren. Wanneer pissebedden in grote getale aanwezig zijn, kunnen ze zaailingen en ander levend plantmateriaal eten, en dus flinke schade aanrichten. Pissebedden zijn uitstekend te bestrijden met pissebeddenval i.c.m. aaltjes.

  • Pissebedden bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

Gebruiksaanwijzijng

  1. Plaats de aaltjesval op een plek waar de plaag voorkomt. In de val zit een mengsel van aaltjes, bladeren en aas. Dit trekt de pissebedden aan en ze klimmen in de val.
  2. De aaltjes zoeken de pissebedden op en dringen naar binnen. De pissebed overleeft dit niet.

De pissebed wordt een broedkamer van aaltjes. De nieuwe aaltjes gaan ook weer op zoek naar pissebedden. Dit proces gaat door, zolang er voldoende plaaginsecten (voedselbronnen) zijn voor de aaltjes en de omgevingstemperatuur niet te laag wordt. 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731013987
Toepassing Het hele jaar, minimaal 12 °C