0 Vergelijken

Aaltjes tegen miljoenpoot

Miljoenpoten hebben vaak geen miljoen poten, maar veel minder, soms zelfs minder als een duizendpoot. De meeste miljoenpoten zijn zo'n 8 tot 18 mm groot en leven in de bodem. Ze houden van vochtige omstandheden. Ze kunnen flinke schade aanrichten bij nieuw ingezaaide moestuinen.Miljoenpoot bestrijden doe je met aaltjes, het is ook nog eens de enige manier om van miljoenpoten af te komen.

  • De miljoenpoot bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen miljoenpoot

100% natuurlijk miljoenpoten bestrijden met aaltjes

Miljoenpoten hebben geen miljoen poten, eigenlijk veel minder. Soms hebben miljoenpoten zelfs minder poten dan een duizendpoot. De gemiddelde lengte van een miljoenpoot is tussen de 8 - 18 mm, ze leven in vochtige omstandigheden in de bodem. Een miljoenpoot is een nuttig 'opruimend' insect, maar kan als een plaag worden aangezien. Miljoenpoten richten in eerste instantie geen schade aan, pas bij een gebrek aan voedsel zoals; dood organisch materiaal zullen zij schade aanrichten. Ze starten dan het eten van wortelpunten, vooral jonge en kwetsbare planten (zaailingen) worden aangevreten. Ze kunnen dus flinke schade aanrichten bij nieuw ingezaaide moestuinen. De miljoenpoot is uitstekend te bestrijden met aaltjes

  • De miljoenpoot bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Miljoenpoot voorkomen

Miljoenpoten zitten het liefst onder gewassen als aardappelen, aardbeien, bieten en wortelen. Miljoenpoten kunnen flinke schade aanbrengen aan je gewassen en de vruchten van je gewassen. Wil je voorkomen dat de miljoenpoot in jouw gewassen gaat huishouden, zorg er dan voor dat ze geen beschutte plekken hebben in je moestuin. Verwijder dode bladeren van de grond, zorg dat dode stukken hout of takken niet in je moestuin liggen. Heb je toch last van de miljoenpoot in de tuin? Bestrijd ze dan met aaltjes. 

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng het hele bakje aaltjes met 1 liter water, ongeacht hoeveel aaltjes je hebt
  2. Roer de aaltjes goed door het water heen. Dit is je concentraat
  3. Afhankelijk van welke verpakkingsgrootte, verdun je deze liter water weer in een gieter met een inhoud van 10 liter
  4. Giet het mengsel gelijkmatig over de (pot)grond van verschillende planten

In de moestuin komen soms plagen voor, lees hier alles over natuurlijke plaagbestrijding in jouw moestuin.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731025942
Dosering Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
Toepassing Vanaf mei tot en met augustus, met een omgevingstemperatuur van ten minste 10°C