0 Vergelijken

Aaltjes tegen larven varenrouwmug

Zien jouw kamerplanten er minder mooi uit en vliegen er kleine vliegjes rondom jouw kamerplanten? Het is waarschijnlijk dat je last hebt van de varenrouwmug. De varenrouwmug legt haar eitjes bij kamerplanten. Zijn de eitjes uitgekomen dan voeden de larven zich met o.a. wortels en plantmateriaal. De kamerplant groeit hierdoor minder goed en bij een ernstige plaag is het mogelijk dat je kamerplant het niet overleefd. Je kunt deze larven uitstekend bestrijden met aaltjes.

  • Varenrouwmug bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen larven varenrouwmug

100% natuurlijk larven van de varenrouwmug bestrijden met aaltjes

De larven van de varenrouwmug (ook wel rouwvlieg genoemd), zien er uit als langwerpige 'wormpjes'. Ze zijn ongeveer 3 á 4 mm en hebben een glasachtig lichaam. De volwassen varenrouwmug is een kleine mug van 2 tot 3 mm lang. De vleugels hebben een v-teken aan het einde. Het mugje heeft een zwart-bruine kleur en lange poten. De eerste tekenen van de plaag herken je vaak aan de aanwezigheid van de volwassen varenrouwmuggen. Varenrouwmuggen zijn dol op vochtige plaatsen, je ziet varenrouwmuggen daarom veel in kassen, maar ook bij kamerplanten in de woonkamer. De varenrouwmug legt zijn eitjes tussen de wortels van planten.

Schade door larven varenrouwmug

Schade merk je vooral aan zaailingen, verspeende planten en stekken. Bij een gebrek aan ander organische materiaal, eten de larven van de varenrouwmug hiervan. Omdat de larven zich minimaal verplaatsen, zie je de vraatschade vaak alleen op bepaalde plekken. Je kunt de larven van de varenrouwmug uitstekend bestrijden met aaltjes tegen de varenrouwmug.

  • Varenrouwmug bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng het hele bakje aaltjes met 1 liter water, ongeacht hoeveel aaltjes je hebt
  2. Roer de aaltjes goed door het water heen. Dit is je concentraat
  3. Afhankelijk van welke verpakkingsgrootte, verdun je deze liter water weer in een gieter met een inhoud van 10 liter
  4. Giet het mengsel gelijkmatig over de potgrond van verschillende planten

Zorg ervoor dat de potgrond na bestrijding licht vochtig blijft (niet te nat!), zodat de aaltjes goed hun werk kunnen blijven doen. Na 2 weken moet je beduidend minder varenrouwmuggen zien vliegen. Dan heeft het product zijn werk gedaan. Het komt voor dat de mugjes terug komen, dit is afhankelijk van de gezondheid van de plant, de grootte van de plaag en de manier van toepassen. In dat geval dien je zelf de afweging te maken al dan niet nog een dosis toe te passen.

Tips voor het bestrijden van de rouwmug

Plaats preventief een vangplaat om de varenrouwmug te vangen, zo voorkom je dat de varenrouwmuggen eitjes leggen in jouw kamerplant. 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731013949 , 8711731022422 , 8711731022439
Dosering Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
Toepassing De aaltjes tegen de larven van de varenrouwmug zijn jaarrond te gebruiken.