0 Vergelijken

Aaltjes tegen larven uienvlieg

De larven van de uienvlieg veroorzaken zowel schade aan uienplanten als aan preiplanten. Door bodemtoepassing van de aaltjes tegen larven uienvlieg wordt de plaag effectief bestreden. Deze plaag is te bestrijden van april tot en met oktober, bij een temperatuur van tenminste 10°C. 

  • De larven van de uienvlieg bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Aaltjes tegen larven uienvlieg

100% natuurlijk larven van de uienvlieg bestrijden

De volwassen uienvlieg is zo rond de 6 tot 7 mm groot en lijkt eigenlijk op een gewone, zwarte huisvlieg. Een volwassen uienvlieg legt de eitjes rondom ui en prei planten in jouw tuin. De maden of larven komen na zo'n 2 tot 7 dagen uit en beginnen met eten aan de prei of uienplant. De schade veroorzaakt door de larven van de uienvlieg/preivlieg is te herkennen aan het geel worden van de bladeren. Jonge planten gaan dood door de ontstane schade en oudere planten zullen door deze schade verkleuren. Bij de prei kun je kijken of er kleine gaatjes aanwezig zijn met daarbij korreltjes (uitwerpselen), of verdikkingen in de stengel. Bestrijd de larven van de uienvlieg met aaltjes.

  • De larven van de uienvlieg bestrijden doe je met aaltjes
  • Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden
  • Werken 24 uur per dag

Wat zijn Aaltjes

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem, maar je kunt ze ook inzetten op een plant of blad. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
  3. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad-en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
  4. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731022576
Dosering Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10 m2.
Toepassing Vanaf april tot en met oktober