0 Vergelijken

Vinassekali

Heeft jouw plant afstervende bladranden? Dan heeft de plant waarschijnlijk een tekort aan kalium. Kalitekorten in de bodem worden snel aangevuld met ECOstyle Vinassekali (K). Deze 100% natuurlijke meststof is geschikt voor toepassing in de moestuin, siertuin en specifiek voor fruit.

  • Vinassekali (kalium) verhoogt de weerstand tegen droogte en vorst
  • Vinassekali (kalium) zorgt voor een rijke oogst van groenten en fruit
  • Vinassekali (kalium) is de perfecte meststof voor bollen

Vinassekali

Kalitekort? Gebruik ECOstyle Vinassekali

Kalitekorten in de bodem worden snel aangevuld met ECOstyle Vinassekali (K). Deze 100% natuurlijke meststof is geschikt voor toepassing in de moestuin, siertuin en specifiek voor fruit. Ook bloembollen zijn blij met een handje Vinassekali. Kalium (K) is naast stikstof (N) en fosfaat (P) een van de belangrijkste voedingselementen die een plant nodig heeft.
Kalium zorgt voor onder andere de stevigheid van de plant. Het bevordert het transport van voedingsstoffen en is essentieel voor de ontwikkeling van de plant. Vinassekali is een natuurlijke kaliummeststof en vermindert de vochtafgifte door het blad. ​Bovendien verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor planten minder vatbaar zijn voor aantastingen.

  • Vinassekali (kalium) verhoogt de weerstand tegen droogte en vorst
  • Vinassekali (kalium) zorgt voor een rijke oogst van groenten en fruit
  • Vinassekali (kalium) is de perfecte meststof voor bollen

Kalimeststof (K) voor sier-, fruit- en moestuin

Kalium verbetert de opname van vocht door de wortel en verlaagt de vochtafgifte door het blad. De plant wordt hierdoor minder droogte- en vorstgevoelig. Het bevordert de opbrengst en kwaliteit, wat betreft smaak, geur, houdbaarheid en kleur, bij vruchtdragende gewassen. Het bevordert de transporten van stoffen in de plant. Dit heeft een positieve invloed op de vorming van vruchten, knollen en bollen. ​Het verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor planten minder vatbaar zijn voor aantastingen.

Onze tip voor het gebruik van Vinassekali

  • Geef bloembollen ook een handje Vinassekali, ze zijn dan minder gevoelig voor schimmels en het bevordert de vorming van de bollen

Gebruiksaanwijzing

  • Verdeel Vinassekali over het wortelbereik van de plant of het te bemesten oppervlak en hark het daarna licht in
  • Sproeien is niet noodzakelijk maar versnelt wel de werking
  • Het aantal keren bemesten per jaar is afhankelijk van de behoefte van de plant
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731006934
Dosering De dosering van Vinassekali voor vruchtdragende gewassen is 50 gram per m2. Voor het gazon en de siertuin een dosering aanhouden van 50 gram per m2. Voor bol- en knolgewassen pas je 50 gram per m2 toe.
Werkzame stof NPK 2-2-30
Toepassing Voor aanvulling van kalitekorten in de bodem
Verpakking Verkrijgbaar in 800 g