0 Vergelijken

Magnesium

Heeft jouw plant geelverkleuring tussen de nerven? Jouw plant heeft waarschijnlijk een magnesium/ijzer tekort. Magnesium is een natuurlijke meststof en probleemoplosser. Het bevat een hoog gehalte magnesium en is rijk aan zwavel.

  • Magnesium herstelt bruinverkleuring van planten
  • Magnesium zorgt voor diepgroen blad
  • Magnesium versterkt de plant

Magnesium

Groene, stevige en gezonde planten

Magnesium is een natuurlijke meststof en probleemoplosser. Het bevat een hoog gehalte magnesium en is rijk aan zwavel.
De meststof zorgt voor een betere structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Magnesium is een belangrijk voedingselement bij de vorming van bladgroen. Zwavel zorgt voor versterking van de groei van binnenuit. Daarnaast herstelt het bruinverkleuring en draagt het bij aan een gezonde, sterke plant. Naast Magnesium hebben wij ook de volgende enkelvoudige meststoffen; natuurlijke stikstof- (N) , fosfaat- (P) en kalimeststof (K) in de vorm van Bloedmeel, Beendermeel en Vinassekali. Wist je dat het niet noodzakelijk is om water te geven? Doe je dit wel dan versnelt het de werking wel.

  • Magnesium herstelt bruinverkleuring van planten
  • Magnesium zorgt voor diepgroen blad
  • Magnesium versterkt de plant

Probleemoplosser voor magnesiumtekort in jouw tuin

Een tekort aan magnesium wordt het eerst zichtbaar bij oudere bladeren. Ze verkleuren dan lichtgeel waarbij de nerven en bladranden groen blijven. Door het gebruik van Magnesium herstel je bruinverkleuring en bevorder je het versterken van de plant.

Onze tip voor het gebruik van magnesium

  1. Het aantal keren bemesten per jaar is afhankelijk van de behoefte van de plant

Gebruiksaanwijzing

  1. Verdeel de Magnesium gelijkmatig over het wortelbereik van de plant of het te bemesten oppervlak en hark het daarna licht in
  2. Water geven is niet noodzakelijk, maar versnelt wel de werking
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731017930
Dosering 50 gram per m2.
Werkzame stof Kieseriet - EG-meststof 25% Magnesium (MgO) oplosbaar in water 50% Zwaveltrioxide (SO3) oplosbaar in water
Toepassing Mest voor magnesiumtekort.
Verpakking 1 kg.