0 Vergelijken

Lavameel

Lavameel van ECOstyle is een organische tuinverbeteraar. Het is fijngemalen gesteente en rijk aan mineralen en sporenelementen. Lavameel zorgt dat jouw planten weerbaarder worden en de bodem een betere structuur krijgt.

  • Verbetert de structuur en vruchtbaarheid van de bodem
  • Verhoogt de weerbaarheid van de plant
  • Voor gezonde en sterke planten

Lavameel

Gezonde en sterke planten met ECOstyle Lavameel

Lavameel is een organische tuinverbeteraar. Het is rijk aan mineralen, zoals silicium en sporenelementen. Silicum is een voedingsstof die planten harder maakt en daarmee weerbaarder tegen extreme weersinvloeden, zoals droogte, hitte en vorst. Door planten en gewassen regelmatig te bestuiven met lavameel ontstaat er een fysische barrière waardoor de planten en gewassen minder aantrekkelijk worden voor schimmels, rupsen en andere ongewenste insecten. Lavameel verbetert ook de structuur van de bodem, waardoor voedingsstoffen minder snel wegspoelen en de grond vruchtbaarder wordt. Door de bodem te verrijken met ECOstyle lavameel, krijgt Heermoes minder kans om te groeien. Heermoes groeit namelijk voornamelijk op mineraalarme grond.  Door het gebruik van Lavameel krijg je gezonde, mooie en sterke planten!

  • Verbetert de structuur en vruchtbaarheid van de bodem
  • Verhoogt de weerbaarheid van de plant
  • Voor gezonde en sterke planten

Lavameel voor weerbare planten

Lavameel kun je op twee manieren toepassen. Het kan als bodemverbeteraar vermengd worden met de grond of je bestuift de planten om ze weerbaarder te maken tegen schimmels, insecten en extreme weersomstandigheden.

Onze tip voor een goede start

  1. Meng voor een goede start van je nieuwe planten ECOstyle Lavameel met ECOstyle Tuinmest

Gebruiksaanwijzing

Lavameel kan gebruikt worden om planten te bestuiven of vermengd worden met de grond om de bodem te verbeteren.

  1. Voor het bestuiven van planten meet je met het bijgesloten maatkuipje de juiste hoeveelheid af. Gebruik een verstuiver om het lavameel over de planten te verdelen.
  2. Voor het verbeteren van de bodem meet je de juiste hoeveelheid af met het maatkuipje. Strooi deze gelijkmatig uit rond de plant of de grond die je wilt verrijken. Vermeng daarna het lavameel met een hark door de bovenlaag van de grond.
  3. Let op: Lavameel is zeer fijn gemalen. Bij veel wind wordt het gebruik van een stofmasker aanbevolen.
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731035491
Dosering Bestuiven van blad: 10-30 gram/10m2. Plant in sier/moestuin: 100-300g/m2. Mengen met aarde/potgrond: 10-20 g/liter.
Toepassing Voor de sier- en moestuin.
Verpakking 1.6 kg.