0 Vergelijken

Plantaarde

Plantaarde bestaat uit een unieke mix van onder andere kokosvezels en compost, maar ook micro-organismen. Hierdoor slaan planten en struiken goed aan. Vooral hagen hebben deze micro-organismen nodig, dus geef je planten de juiste start met Plantaarde.

  • Voor een succesvolle aanplant van bomen, heesters en vaste planten
  • Dé complete bodemverbeteraar voor de gehele tuin
  • Rijk aan actief bodemleven; onmisbaar voor een gezonde bodem

Plantaarde

De turfvrije bodemverbeteraar van ECOstyle

Plantaarde is een turfvrije bodemverbeteraar op basis van compost en kokosvezel. Voor gebruik
in moestuin en siertuin. Plantaarde staat garant voor een succesvolle aanplant van bomen, heesters en vaste planten, met een snelle doorworteling en vlotte doorgroei. Een gezond en rijk bodemleven is van groot belang voor een goede groeistart van nieuwe aanplantingen. Deze maken vaak een slechte groeistart door een gebrek aan humus en bodemleven in de aanwezige tuingrond. Door toevoeging van Plantaarde wordt uitval bij nieuwe aanplantingen tot een minimum beperkt. Plantaarde bestaat uit een mix van kokosvezels en kokoschips, die het vochthoudend vermogen van de bodem vergroten en de bodemstructuur licht en luchtig maken. Dit bevordert de wortelontwikkeling en een optimale groei van de plant. Plantaarde bevat een hoog gehalte aan organische stof en is daardoor de perfecte vervanger van echte stalmest als organische bodemverbeteraar in moestuin, tuinkas of serre. Voor een rijke oogst van smaakvolle groenten, fruit en kruiden. 

  • Voor een succesvolle aanplant van bomen, heesters en vaste planten
  • Dé complete bodemverbeteraar voor de gehele tuin
  • Rijk aan actief bodemleven; onmisbaar voor een gezonde bodem

Plantaarde van ECOstyle: duurzaam en milieuverantwoord

Plantaarde bevat gecomposteerde kokosvezels; een restproduct uit de kokosindustrie. Het is een duurzaam en milieuverantwoord alternatief voor turf, die afgegraven wordt uit kwetsbare veengebieden.

Tips om alles uit de Plantaarde te halen

  1. Het inzaaien van een gazon kan uitstekend plaatsvinden in het najaar. De bodemtemperatuur is dan nog hoog en het is regelmatig vochtig. Het graszaad zal daardoor snel ontkiemen
  2. Vergeet niet vooral de randen van het gazon goed in te zaaien

Gebruiksaanwijzing

Siertuin: nieuwe aanplantingen (bomen, struiken, hagen)
1. Graaf een ruim plantgat.
2. Neem drie delen tuingrond uit het plantgat en één deel Plantaarde en meng dit goed door
elkaar.
3. Breng een laagje van dit mengsel op de bodem van het plantgat aan.
4. Dompel de wortelkluit onder in een bak water tot de kluit verzadigd is.
5. Plaats de plant in het plantgat en vul het plantgat aan met het mengsel van Plantaarde en
tuingrond.
6. Dek het plantgat af met een laagje van 1-2 cm Plantaarde.
7. Druk de grond goed aan en geef de plant ruim water.

Bestaande aanplantingen
Plantaarde kan ook als bodemverbeteraar worden gebruikt bij bestaande aanplantingen. Door jaarlijks een laag van enkele centimeters Plantaarde in de toplaag van de bodem in te werken, blijft de bodemstructuur optimaal en droogt de grond minder snel uit.

Moestuin: planten of zaaien in volle grond
Werk vlak vóór het zaaien of planten een laagje van ca. 2 cm Plantaarde door de toplaag van de bodem. Strooi tijdens het planten in het plantgat nog wat extra Plantaarde. Druk de grond rondom de plantjes goed aan en geef vervolgens water. In serre of kas. In een kas worden vaak dezelfde groenten, kruiden of klein fruit gekweekt op een relatief kleine oppervlakte. Dat gebrek aan vruchtwisseling kan leiden tot een zwakke groei door bodemmoeheid, hogere ziektegevoeligheid en lagere opbrengst. Om dit te voorkomen is het
raadzaam de bodem jaarlijks te verbeteren met Plantaarde. Gebruik hiervoor 15 tot 20 liter Plantaarde per m² en werk deze gelijkmatig in de bodem.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731019309
Dosering Mengverhouding: 3 delen tuingrond met 1 deel Plantaarde.
Toepassing Bij aanplant van bomen, heesters en vaste planten. Als bodemverbeteraar voor de grond van de sier- of moestuin.
Verpakking 40 l