0 Vergelijken

Border aanleggen

Een border is een ander woord voor siertuin. Een siertuin kan je perfect aanleggen met de producten van ECOstyle. Ga je de border vullen met tuinaarde of potgrond? We hebben mooie duurzame veenvrije aanplantgrond en diverse meststoffen die de planten helpen om mooi groen en bloeiend te worden én te blijven. Alle producten van ECOstyle zijn ontwikkeld met de slimheid en kracht van de natuur. Een border aanleggen doet je duurzaam en ecologisch verantwoord met ECOstyle.

Border aanleggen? Laat je inspireren door de producten van ECOstyle

Vraag jij je af hoe je een border moet aanleggen en hoe je rijkbloeiende planten krijgt? Bij ECOstyle ben je aan het juiste adres voor advies en de juiste producten. Het aanleggen van een border begint met tuinaarde of potgrond. Daarnaast is het belangrijk om de planten in de border te voorzien van de juiste voeding. ECOstyle heeft een breed assortiment planten voeding. Of het nu gaat om het voeden van rozen, lavendel of klimplanten? Voor elke plant heeft ECOstyle speciale voeding.

Mos bestrijden in de border

Soms komt het voor dat je mos wilt bestrijden tussen vaste planten. Vaak heb je dan te maken met een dichtgeslagen grond die vochtig is en misschien ook nog in de schaduw staat. Je zult aan het werk moeten door de bodem voorzichtig open te maken met een schoffel of hark. Ga niet spitten, want dan breng je het bodemleven in de war. Verder kun je de bodem testen met een pH-bodemtest, is je bodem te zuur dan strooi je kalk. Verder is voorkomen beter dan genezen: voed je border met AZ-meststoffen zodat mos geen kans krijgt.

Onkruid bestrijden in de border

Onkruid bestaat eigenlijk niet... Maar als je last hebt van plantjes die je niet zelf hebt geplant in de tuin, dan kunnen we ons voorstellen dat het ontsiert. Onkruid komt vaak aanwaaien uit buurtuinen en met een beetje regen en zon schiet het al snel sky-high de lucht in. Het zit er niet anders op om handmatig alle onkruid eruit te plukken. Voor onkruid tussen het terras en grint hebben we Ultima, helaas is Ultima niet geschikt voor gebruik in de border omdat je andere planten er ook mee aantast.

Blog Links

aanbevolen producten