• ☏ 0516 - 43 21 22 | De levertijd van een webshoporder is 2-3 werkdagen vanaf het moment dat de order ons magazijn verlaat
Reviews
Winkelwagen 0
Winkelwagen

Er zit nog niets in je winkelmandje.

Hulp nodig?
Menu

Het gazon-experiment van Lucienne

Het gazon-experiment van Lucienne

'De tijd vliegt voorbij en we zijn weer een maand verder – voor een groot deel van Nederland was het een zeer natte periode, maar in West-Friesland was het een zeer droge periode. Ik was dus even bang dat mijn mooie gras erg geel zou worden, omdat er heel weinig tot niets aan regen is gevallen. Gelukkig is dat niet gebeurd en kunnen we nog steeds genieten van een mooi grasveld.

Eigenlijk heb ik weinig gedaan aan mijn gras, behalve elke week maaien. Achterin de tuin had ik nog een paar kale plekken en deze heb ik onderhanden genomen en ingezaaid. Nog weinig van te zien, maar ik ga er vanuit dat het helemaal goed komt.

Inmiddels is er in een maand veel veranderd, Jaaaa!! Het gras is prachtig groen, dikker qua structuur en het onkruid valt reuze mee. Ik zou zeggen, zie mijn voor- en na-foto’s en zie het verschil! Nu is het belangrijk om mijn grasveld ook zo mooi te houden, dus voor volgend jaar maart/april staat alvast gepland dat ik het stappenplan van ECOstyle wederom zal uitvoeren, zodat mijn gras in 2017 net zo mooi of misschien nog wel mooier eruit zal zien.

Graag bedank ik ECOstyle dat ik mee heb mogen doen met Het Gazon Experiment. Het was een grote uitdaging, maar deze ben ik heel graag aangegaan!' 

Het eindresultaat

"Inmiddels zijn we ruim een maand verder, qua weer hebben we van alles gehad, regen, wind, veel zon en zelfs kou.

Het gras in mijn tuin bleef in eerste instantie heel rustig, kale plekken bleven kaal, maaien was bijna niet nodig, totdat de zon kwam …. het groeide daarna enorm snel, het gras werd steeds dikker en vooral heel mooi groen. Je kent vast wel het gezegde ‘bij de buren is het gras altijd groener'. Nou letterlijk was dat ook zo, maar dan bij mij. Samen met de buurman hebben we onze grasvelden vergeleken en conclusie was dat het vele werk en gebruik van de juiste producten er echt voor gezorgd heeft dat het gras bij mij veel groener is geworden. 

Eigenlijk heb ik weinig hoeven doen, behalve maaien, maaien en nog eens maaien. Zeker 1x in de vijf dagen mag ik weer aan de slag met mijn maaimachine en elke keer zie ik mijn gras voller en mooier worden. In eerste instantie deden de ingezaaide zaden niet echt veel, want het was vermoedelijk veel te koud. Maar nu zijn de grote kale plekken grotendeels bedekt met mooi gras.

De boterbloemen, madeliefjes en paardenbloemen zijn nog wel aanwezig en eigenlijk vind ik dat ook erg gezellig. Dagelijks loop ik even over mijn veld en verwijder de bloemknoppen van de paardenbloemen en die vinden mijn konijnen heerlijk!

Hopelijk krijgen we nog een aantal prachtige warme weken en ik ben reuze benieuwd hoe mijn grasveld er dan bij zal liggen. Wordt vervolgd!"


Startfase

"Mijn grasveld van ruim 350 m2 vergt best wel veel onderhoud en ziet er niet zo geweldig uit, dus ben ik erg blij dat ik mee mag doen met Het Gazon Experiment!

Het 7-stappenplan van ECOstyle heb ik eens goed doorgenomen en ik ben begonnen met het gras eerst te maaien. Dat was weer de eerste keer dit jaar en het was zeker nodig. Het zag er nogal ongelijk uit.

Toen was stap 1 aan de beurt; verticuteren: een pittig klusje en er kwam ontzettend veel rotzooi vanaf. Bij elkaar ben ik 4 uur bezig geweest met verticuteren, 2x met de grasmaaier zoveel mogelijk van het gras gehaald en toen nog het laatste beetje met de hand aangeharkt. Veel kale plekken en vooral op veel plekken zeer dun gras.

Stap 2, het inzaaien met Graszaad-Extra heb ik een paar dagen later uitgevoerd en dit klusje was zeer snel uitgevoerd.

Stap 3, Kalk-AZ strooien, heb ik een aantal dagen later gedaan. Met deze kalk was het erg fijn werken, geen stof en geen dikke korrels die in het gras blijven liggen. De fijne korreltjes heb ik met de hand uitgestrooid en dat was prima te doen. Geen witte stoffige handschoenen als resultaat, wel een gazon met een klein laagje kalk wat nauwelijks te zien was.

Stap 4, bemesten met Gazon-AZ heb ik meteen na het kalk strooien gedaan. Wel tussen een paar regenbuien door, aangezien mijn honden dol zijn op de bemestingskorrels. Gelukkig waren ook deze korrels zeer klein en waren ze na 3 regenbuien niet meer terug te vinden in het gras.

De stappen 1 t/m 4 zijn nu gedaan.Vanaf nu ga ik een keer in de week het gras maaien. Ik ben reuze benieuwd hoe mijn gras er over één maand uit ziet!"