• ☏ 0516 - 43 21 22 | De levertijd van een webshoporder is 2-3 werkdagen vanaf het moment dat de order ons magazijn verlaat
Reviews
Winkelwagen 0
Winkelwagen

Er zit nog niets in je winkelmandje.

Hulp nodig?
Menu

Het gazon-experiment van Hilda

Het Gazon-experiment van Hilda

Als je het gras maar goed blijft verzorgen en goed onderhoudt, dan heb je er ook veel meer aandacht voor en plezier in!

‘Als tip kreeg ik van ECOstyle om bloedmeel te strooien om van mijn klaver af te komen. Dus ik heb eerst het gras goed gemaaid en daarna de ECOstyle Bloedmeel en daarnaast AZ-Kalk voor de tweede keer gestrooid op de plekken waar klaver in het gazon zit. Nu zag ik op deze plekken een tijdje later een mooie donkergroene kleur verschijnen, maar tot gevolg: een gevlekt gazon! Daarom heb ik maar besloten om de rest van de bloedmeel op de andere delen van het gras te strooien, om die egale tint weer terug te krijgen. De hele doos is er aan opgegaan.  

Al met al zie ik nu, twee weken later, de rest van het gras ook donkergroen worden. Als ik samen met mijn man terug kijk op Het Gazon Experiment, zijn we heel tevreden met het resultaat. Het gras is veel groener en gezonder, en vooral veel voller. Ik ben door Het Gazon Experiment nog enthousiaster geworden om de grasmat mooi te houden. Als je het gras maar goed blijft verzorgen en goed onderhoudt, dan heb je er ook veel meer aandacht voor en plezier in. Hartelijk dank ECOstyle, dat wij mee mochten doen aan dit leuke experiment!’

De tussenstand

"Het ‘oogsten’ van het vele werk met onze grasmat is begonnen. Vele kale plekken die in mijn grasmat te vinden waren, beginnen al aardig groen te worden. Er zijn geen gele plekken meer en weinig of haast geen mos meer. Dan heeft het verticuteren en strooien van AZ-Kalk toch goed geholpen! Wel zit er nog wat klaver in het grasveld en wat stukken met madeliefjes. Ik denk dat dit moeilijk is om geheel weg te krijgen. Ik heb ECOstyle gevraagd hoe ik de klaver uit het gras kan krijgen en ik kreeg de tip om Bloedmeel te gebruiken. Ik ga het zeker proberen!

Tot nu toe heb ik 1 keer gemaaid, maar met de zomer in het vooruitzicht, zal ik dat wel wat vaker moeten doen. Maar ik kan in de zomer lekker met mijn slippers of met blote voeten over mijn grasveld lopen. Kort om: het project is nu al geslaagd! We hebben weer een frisse, groene grasmat. En nu houden zo. Ik ga mijn best doen!"
 


Klaver? Gebruik Bloedmeel!

Hilda heeft last van klaver in haar gazon. Wist je dat klaver zich graag voortplant in een bodem met weinig stikstof? Gebruik daarom Bloedmeel om stikstof toe te voegen aan de bodem. Hierdoor zal de klaver zich minder in het gazon vestigen en zal de bestaande klaver na een tijdje afnemen. 

Bloedmeel is een 100% natuurlijke stikstofmeststof. Stikstof (N) is naast fosfaat (P) en kalium (K) één van de belangrijkste voedingselementen die een plant nodig heeft. Stikstof bevordert met name de groei van de groene delen van de plant en kan snel worden opgenomen. Dus twee vliegen in een klap!

De startfase

"Mijn gazon zit vol klaver, madeliefjes, diesel en mos. Daarom kan het wel de nodige liefde gebruiken. Ik ben erg blij dat ik mee mag doen aan Het Gazon Experiment!

Omdat het de afgelopen periode zo koud is geweest, groeide het gras amper. Toen ik de producten voor ons gazon in huis had, ben ik samen met mijn man aan de slag gegaan. We hebben eerst maar geverticuteerd, en wat een kliko vol! Veel mos en oude grasresten, zoveel had ik niet verwacht. Ik heb met korte halen, kruislings en diagonaal geverticuteerd. Wat een werk en er bleef maar weinig van de grasmat over. De dag daarna heb ik het gras gemaaid om het jonge graszaad een betere kans te kunnen geven, maar omdat ik nog zoveel mos zag zitten, heb ik toch nog maar een keer geverticuteerd. Het grasveld leek daarna net een slagveld van teloorgaande grassprieten. Maar het kan alleen maar beter worden met de producten van ECOstyle!

Vervolgens heb ik de AZ-kalk en Gazon-AZ gemengd en over het slag/grasveld verdeeld. Het werd al donker, maar ik heb toch nog besloten om het graszaad te strooien. Het bleek toch lastig om dit goed te kunnen doen, want op de lege plekken moest toch wat meer gestrooid worden. De doos graszaad was na het strooien helemaal leeg, dus ik had precies genoeg. Daarna heb ik met de ‘benenwagen’ het graszaad aangedrukt, voetje voor voetje. Met de nodige spierpijn zit de klus er eindelijk op! De natuur moet nu de rest doen en onze katten houden de hongerige vogels op afstand. Omdat we op het weer geen peil konden trekken, heb ik het gazon nog gesproeid. Het zit er op, nu moet ik wachten op het resultaat!"