0 Vergelijken
Plagen

Kamerplanten met bruine of afvallende bladeren? Er zijn diverse oorzaken waarom planten het minder goed doen, waaronder te weinig voeding, een verkeerde standplaats, te veel of te weinig water en tocht. Ook ziekten en plagen zoals varenrouwmuggen, luizen, witte vliegen en trips kunnen de boosdoeners zijn. ECOstyle voorziet jou van het beste advies om plagen en ziekten op een natuurlijke manier op te lossen én te voorkomen. Onze Aaltjes zijn geschikt voor de varenrouwmug. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand van de larven van de varenrouwmug. Met Spruzit-R ga je hardnekkige plagen van de bladluis, trips en witte vlieg tegen. Promanal-R zet je in tegen dopluis, wolluis, spint en schildluis. Luisvrij is geschikt voor bladluis. Al deze middelen zijn 100% natuurlijk, werken snel en effectief.

Creëer meer sfeer in huis met kamerplanten

Met kamerplanten maak jij je woon- slaapkamer, keuken of badkamer net even wat gezelliger. Daarnaast zorgen ze voor zuurstof. Sommige kamerplanten hebben zelfs een luchtzuiverende werking. Hou bij je keuze rekening met de plaats waar je ze neerzet en welke verzorging de kamerplanten nodig hebben. Zo voorkom je ziekten en plagen en houden jouw kamerplanten gezonde diepgroene bladeren.

Van welke kamerplanten plaag heb ik last?

Er zijn diverse insectenplagen die ervoor zorgen dat je binenplantplant het minder goed doet. Bladeren verkleuren en de plant groeit niet meer goed. Maar hoe weet je nu om welke plaag het gaat? En hoe komt je plant er weer vanaf? We zetten het voor je op een rij:

Zwarte vliegjes rond potgrond en kamerplant?

Zie je tijdens het water geven van je planten plotseling een zwerm kleine, donkere mugjes opvliegen? Vaak zijn dit varenrouwmuggen. Deze zeer kleine 3 mm zwarte muggen herken je aan de lange antennes op hun kop en de trage, wankelende manier van vliegen. De volwassen varenrouwmuggen richten geen schade aan. De larven daarentegen wel. Deze larven, met een glazig doorschijnend lijfje en donkere kop, eten het organische materiaal in de bodem. Helaas zijn ze ook dol op de wortels en stengels van zaailingen, stekken en jonge planten. Hierdoor neemt een plant minder goed voedingsstoffen en water op waardoor hij verzwakt.

Advies: Verwijder dode plantenresten en geef niet te veel water. Dit voorkomt al veel problemen. De varenrouwmug legt zijn eitjes namelijk graag in vochtige, humusrijke grond. Wanneer er al larven in de grond zitten bestrijd je ze effectief met aaltjes tegen varenrouwmuggen. Aaltjes zijn hele kleine wormpjes en de natuurlijke vijanden van de larven. Aaltjes gebruiken de larven als voedselbron en broedkamer.

Bladluis in kamerplanten?

Een bladluis is een luis die veel verschillende kleuren kan hebben. Er bestaan zowel groene, zwarte, grijze, gele of roze bladluizen. Bladluizen drinken het sap van bladeren, jonge scheuten en bloemen van veel verschillende soorten planten. Hierdoor is vaak sprake van bladvervorming en verminderde groei.

Advies: Behandel met LuisVrij en gebruik bij een hardnekkige plaag  Spruzit-R. Beide zijn 100% organisch en werken snel en effectief.

Wolluizen, dopluizen, schildluizen in kamerplanten bestrijden

Wolluizen herken je aan plakkerige, wolachtige pluisjes op stengels en nerven en zorgen voor misvormde en gele bladeren.
Dopluizen hebben groene/bruine dopjes, dit is hun schild. Ze zitten op bladstelen en bladnerven. De plant groeit slecht, verkleurt en de bladeren vallen af.
Schildluizen zijn grijs en hebben zoals de naam al zegt een schild. Ze zorgen ervoor dat bladeren gele, rode of bruine vlekken krijgen.

Advies: Gebruik onze 100% natuurlijke Promanal-R voor een effectieve bestrijding.

Witte vlieg bij kamerplanten?

De witte vlieg veroorzaakt groeiremmingen, misvormingen en het omkrullen van de bladeren. De insecten bevinden zich vaak in grote hoeveelheden aan de onderzijde van het blad. Bij het aanraken van de plant vliegen de circa 2 mm insecten direct op.

Advies: Pas LuisVrij toe en bij hardnekkige plagen Spruzit-R.

Tripsschade bij kamerplanten?

Tripsen bevinden zich vooral op de groeipunten van een plant, zoals onder de bladeren, op jonge scheuten en in de bloemknoppen. Trips zijn klein en langwerpig met een maximale grootte van 1 mm.

Advies: Hanteer Spruzit-R om snel van je trips plaag af te komen.

Spint in kamerplant herkennen en bestrijden

De spintmijten zijn witgelig tot roodbruin gekleurde kleine insecten. Aan de onderzijde van het blad en in de oksels van de plant bevinden zich fijne spinsels.

Advies: Gebruik Promanal-R. Het is belangrijk, dat alle insecten goed geraakt worden, omdat Promanal-R een contactmiddel is.

Hoe verzorg ik het beste mijn kamerplanten?

Kamerplanten hebben water, licht, grond en voeding nodig. Echter is de hoeveelheid afhankelijk van het soort plant. Wanneer je een plant koopt zit in de grond een plastic label met daarop verzorgingstips. Heb je geen label of weet je niet (meer) hoe je de plant moet verzorgen? Tegenwoordig zijn er handige apps die planten kunnen herkennen. Ook op internet is volop informatie verkrijgbaar.

Voor het planten en verpotten adviseren wij Potgrond Huis & Tuin. Dit geeft de plant 120 dagen voeding en zorgt voor een goede wortelontwikkeling. Potgrond Huis & Tuin is turfvrij. Hiermee ontzien we kwetsbare veengebieden. Na 120 dagen heeft de plant opnieuw voeding nodig. Onze Kamerplanten Plantenvoeding is 100% organisch en stimuleert de plant tot vorming van diepgroen blad en een uitbundige bloei. Heb jij orchideeën in huis? Orchideeën Plantenvoeding geeft sterke orchideeën en een rijke en langdurige bloei.

Hoe voorkom ik ziekten en plagen bij kamerplanten?

Door de planten goed te verzorgen voorkom je veel plagen en ziekten. Dit betekent dat de plant op de juiste plaats staat. Hou hierbij rekening met zon, warmte, tocht en radiatorlucht. Geef de plant niet te veel water. Hierdoor gaan wortels rotten. Verpot de plant zo nodig in een grotere pot en geef regelmatig voeding.
 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 12,45
€ 12,45
€ 8,95
€ 21,95