• Font Size:
 • A
 • A
 • A
ECOstyle - van nature bewust

Onkruid bestrijden

onkruid bestrijden (Vergroot)

De ene plant zien we graag, de ander ervaren we als ‘onkruid’. Onkruid kan bestratingen en borders behoorlijk ontsieren. Onkruidbestrijding kan op verschillende manieren. In de border kunt u het redelijk eenvoudig bijhouden door vanaf het voorjaar consequent te wieden, maar soms is een onkruidbestrijdingsmiddel de uitkomst. Bijvoobeeld bij onkruid tussen tegels of oprit.

 

Tips tegen onkruid

 • Kijk naar het soort onkruid. Eenjarigen zijn vaak makkelijk te bestrijden. Vaak is wieden al voldoende. Meerjarige onkruiden zijn hardnekkiger. Hierbij is echt goed verwijderen of goed behandelen noodzakelijk.
 • Gebruik in uw tuin een bodembedekker. Hierdoor krijgen onkruiden minder kans om op te komen. Bodembedekkers kunnen zowel levende planten zijn als bijvoorbeeld houtschilvers.
 • Is bestrijding noodzakelijk, kies dan altijd voor een middel op basis van vetzuren. Dit belast het milieu het minst.
 • Zout en azijn helpen ook tegen onkruid. Houd er echter wel rekening mee dat dit ook zeer slecht is voor uw planten. Zij kunnen hier slecht tegen.

Bekende tips tegen onkruid en de voordelen en nadelen

'Gebruik pure azijn om onkruid te bestrijden'

Azijn wordt de laatste tijd vaak genoemd als goed alternatief voor onkruid bestrijding. Azijn heeft echter grote nadelen. Vaak wordt er geadviseerd om beschermende kleding te dragen, niet in te ademen en contact met huid en ogen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn rondom kinderen en huidieren. Azijn is schadelijk voor nuttige insecten, zoals de bij. Als laatste is azijn ook erg slecht voor de omliggende planten en hagen, die u wel graag mooi groen en bloeiend wilt houden.

 

'Heet water doodt het onkruid snel. Giet dit over het onkruid voor bestrijden'.

Heet water werkt snel tegen onkruid. De bladeren kunnen hier niet tegen en sterven af. Al snel ziet het terras er weer netjes uit. Wel is het nadeel dat het wortelstelsel niet bestreden wordt. Ondergronds blijft het onkruid een sterk wortelstelsel hebben en binnen een aantal dagen groeit hier weer nieuw onkruid uit.

 

'Verwijder het onkruid gewoon met de hand. En gebruik voor de oprit een krabbertje. Zelf ga ik altijd op een laag krukje zitten, dan kan ik er zo bij'.

Dit is inderdaad een prima manier om onkruid te verwijderen. Ook zorgt het gelijk voor lichaamsbeweging. Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om buiten bezig te zijn. Een meer natuurijke manier om onkruid tegen te gaan bestaat niet. Wel is het nadeel dat het erg arbeidsintensief is. Tip: probeer de wortel zo goed mogelijk mee te pakken, zodat er geen hergroei kan plaatsvinden.

Onkruid bestrijden op bestrating

Als u last heeft van onkruid tussen uw tegels en op zoek bent naar een onkruidbestrijdinsmidden, dan heeft u een onkruidbestrijdingsmiddel nodig dat daar ook op toegestaan is. Lees hiervoor altijd goed de gebruiksaanwijzing. Wilt u het zeker weten, gebruik dan Ultima. Hiermee kunt u het terras, (tuin)pad en grind verantwoord en gemakkelijk onkruid vrij maken en houden. Ultima is in Nederland een van de weinig onkruidbestrijdingsmiddelen die is toegestaan op bestrating!

 

Heeft u onkruid op onbeteeld land of in uw border onder heggen en struiken, dan kunt u Ultima ook zeer goed gebruiken om van uw ongewilde kruiden af te komen.

 

Ultima onkruidbestrijding is biologisch afbreekbaar. Ultima bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen. Het bestrijdt van blad tot en met de wortel.

 

 

 

Onkruid bestrijden in tuin of op bestrating

 

Ultima

 

Ultima is breed inzetbaar in de tuin als onkruidbestrijder. Omdat het biologisch afbreekbaar is, gelden er geen beperkingen voor het gebruik op het terras of op bestratingen. U kunt uw onkruid bestrijden op uw oprit of terras. U kunt het product toepassen vanaf 10 graden. Afhankelijk van het onkruidprobleem dat u heeft, zijn er twee varianten. Ultima tegen onkruid & mos en Ultima tegen zevenblad. Klik op de link voor meer informatie hierover.

 

Ultima tegen onkruid & mos

Met Ultima tegen onkruid & mos kunt u effectief al het onkruid bestrijden, in de tuin en rondom het huis. Direct zichtbaar effect na 3 uur! Ultima tegen onkruid & mos voorkomt hergroei. Dit ecologisch verantwoord onkruidbestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van allerlei onkruiden en mos.

 

Ultima tegen onkruid & mos mag breed ingezet worden in de tuin. U kunt het toepassen bij het bestrijden van onkruid…

 • tussen tegels en grind op paden, oprijlanen, terrassen en overige bestratingen.
 • op tijdelijk onbeteeld land.
 • op zaai- of plantbed in de siertuin voor opkomst of voor nieuwe aanplant.
 • onder bomen & heggen en rond hekken.

Waarom Ultima gebruiken  om uw onkruid te bestrijden?

 • Ultima tegen onkruid & mos werkt gemakkelijk, snel en effectief.
 • In 3 uur zichtbaar resultaat.
 • Dubbele werking zowel bovengronds als ondergronds worden de onkruiden en het mos  bestreden.
 • Ultima mag overal in de tuin worden toegepast.
 • Ultima is een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder. Het bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.

Werkzame stoffen: vetzuren en MH (kiemremmer).

Ultima tegen zevenblad

Ultima tegen zevenblad bestrijdt effectief alle lastige onkruiden zoals: zevenblad. Het effect bovengronds is al na 3 uur zichtbaar. Ultima tegen zevenblad voorkomt hergroei. Het ecologisch verantwoord bestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van lastig onkruid. 


Ultima tegen zevenblad mag breed ingezet worden in de tuin. U kunt het toepassen bij het bestrijden van onkruid…

 • onder bomen & heggen en rond hekken.
 • op tijdelijk onbeteeld land.
 • op zaai- of plantbed in siertuin voor opkomst of voor planten.

Juist het feit, dat Ultima onder beplanting gebruikt mag worden geeft vele voordelen. Zevenblad is juist daar erg lastig te bestrijden, maar daar is nu een uitstekende en gemakkelijke oplossing voor!

 

 

Waarom Ultima gebruiken?

 • Ultima tegen zevenblad werkt gemakkelijk, snel en effectief. Voor optimaal resultaat zijn slechts 2 behandelingen nodig om zevenblad voorgoed aan te pakken.
 • In 3 uur zichtbaar resultaat.
 • Dubbele werking: 1) bovengronds wordt het onkruid direct bestreden en 2) hergroei wordt effectief aangepakt.
 • Ultima mag overal in en om het huis en in de tuin worden toegepast.
 • Ultima is een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder. Het bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen. 

 Werkzame stoffen: vetzuren en MH (kiemremmer).

 

Bestrijden zowel eenjarige als meerjarige onkruiden

Zowel eenjarige als meerjarige onkruiden kunnen bestreden worden met Ultima.

Voorbeelden eenjarige onkruiden: kleine brandnetel, straatgras en vogelmuur. Dit zijn onkruiden die zich via zaad verspreiden en zijn vaak gemakkelijk te bestrijden. Wel is het belangrijk om te bestrijden voordat ze het zaad verspreiden, anders kan het onkruid zich snel uitbreiden.

Meerjarige onkruiden hebben vaak een uitgebreid wortelstelsel. De bekende voorbeelden daarvan zijn zevenblad, heermoes en haagwinde. De paardenbloem valt ook onder de wortel-onkruiden. Met deze onkruiden is het zeer belangrijk om het wortelstelsen ook te bestrijden. Bij sommige harnekkige wortel-onkruiden is het bekend dat zelfs een klein stukje wortel opnieuw kan uitlopen. Het onkruid verspreidt zich ondergronds via het wortelstel.

 

 

Met Ultima kunt u:

 • Onkruid bestrijden
 • Onkruid verdelgen
 • Milieuvriendelijk onkruid bestrijden
 • Ecologisch onkruid bestrijden

 

Meer informatie over onkruid bestrijden:

Directe links voor onkruid bestrijden:

 

Voor uw groene aanslag:

Verantwoord bestrijden

ECOstyle heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Belast het milieu niet zinloos, maar bestrijd alleen waar nodig. Wij adviseren om altijd een ecologisch verantwoord alternatief te kiezen. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen altijd veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.Bestrijdt alleen wanneer er sprake is van een plaag of overlast.

PrintVertel een vriend
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt ECOstyle.nl cookies. Klik hier voor meer informatieSluiten