Menu

GNO's

Tot voor kort had je als professional voor elk probleem snel een oplossing. Een gewas, een probleem/ plaag, inzet van middel en alles was snel weer back to normal. Door veranderd sentiment en natuurlijk wet- en regelgeving gaat deze werkwijze niet (meer) werken. Gelukkig biedt samenwerken met de natuur genoeg opties.  

Plagen oplossen en gewasbescherming op natuurlijke wijze? Kies dan voor 100% natuurlijke oplossingen van ECOstyle.  Gewasbeschermingsmiddelen van Natuurlijke Oorsprong als Myco-Stop en Pre-stop bieden hulp bij een breed scala aan problemen.

Lees meer
GNO's
Categorieën

Wat zijn GNO’s? 
GNO's, de toekomst in gewasbescherming 
Gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong is een verzamelnaam van ziekte- en plaagbestrijding met behulp van natuurlijke vijanden. Dit kunnen spinnen, insecten, nematoden, schimmels of bacteriën zijn. Zij bestrijden alleen of gezamenlijk de ziekteverwekkers (pathogenen) van gewassen. Soms zijn ze ook in staat om gewassen weerbaarder te maken.  Het planten- en dierenrijk herbergt een gamma aan stoffen die behulpzaam kunnen zijn bij gewasbescherming, omdat de natuur haar eigen wegen zoekt om planten te beschermen. 

Deze natuurlijke hulptroepen zorgen uiteindelijk dat de eindgebruiker, de consument een veilig en gezond product in handen krijgt, niet onbelangrijk. Werken met GNO’s is niet alleen werken aan een toekomstbestendigheid van teelten van Nederlandse bodem, ook komt het de voedselveiligheid ten goede. Wat uiteindelijk de prijsstelling en positionering van jouw product ten goede kan komen.  

Geïntegreerde gewasbescherming 
Als telers voer je gewasbescherming en bestrijding uit op basis van geïntegreerde gewasbescherming.  Hoe verschillende vormen van gewasbescherming toegepast worden, hangt samen met de teelt en de teeltwijze. In de geïntegreerde teelt worden chemische, biologische en mechanische gewasbeschermingsmethoden gecombineerd. Deze aanpak vermijdt het ontstaan van resistenties, waardoor het beperkte middelenpakket zo lang mogelijk effectief blijft.

Mycostop 
Mycostop is een zeer effectief middel op het gebied van biologische schimmelbestrijding. Het is één van de weinig toegelaten natuurlijk fungicides met een preventieve werking tegenschadelijke schimmels als Fusarium, Alternaria, Phytophtora, Pythium, Rhizoctonia, Botrytis.

Prestop 
Prestop is een nieuw preventief werkende biofungicide met een toelating als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van: Groenten, Kruiden en Bloemisterijgewassen.