ECOstyle PlantProfessional

100% organische meststoffen, bodemverbetering en gewasbescherming voor de professionele markt

Beukenhaag
Ultima
Vewin gaat voorbij aan het Ctgb

Vandaag verscheen het CLM rapport “Waterkwaliteit en het onkruidbestrijdingsmiddel Ultima” welke in opdracht van de Vewin is gemaakt. Dit rapport gaat volledig voorbij aan het Ctgb. Vewin zet alle gewasbeschermingsmiddelen in een kwaad daglicht, terwijl de overheid juist wil inzetten op vergroening van het middelenpakket.

Voor de professional

Met specifieke producten voor hoveniers, groenvoorzieners en gemeenten biedt ECOstyle PlantProfessional een breed assortiment voor duurzame en milieuvriendelijke aanpak. Een onderscheidend assortiment met uitgekiende ecologische, 100% natuurlijke producten voor tuinaanleg en -onderhoud. Hiermee kunt u zich prima onderscheiden van de reguliere consumentenproducten. Zowel de verpakkingen als de recepturen zijn dan ook geheel afgestemd op professioneel gebruik.

Myco-Siertuin
Myco-Siertuin

Myco-Siertuin is een 100% organische meststof die het hele jaar gebruikt kan worden bij de aanplant van borders en heesters.

Terra-Fertiel

Terra-Fertiel is een bodemverbeteraar. Het ent en stimuleert het bodemleven en verbetert hierdoor de lucht- en waterhuishouding van de bodem. Terra-Fertiel is een product dat een arme bodem direct verrijkt met veelzijdig bodemleven.

Myco-Haag
Myco-Haag

Gebruik nu Myco-Haag bij de aanplant van uw hagen. Myco-Haag is een 100% organische meststof speciaal voor de aanplant van hagen. Hiermee creëert u een goede basis en verlaagt u zichtbaar uw inboet.

Aanplant kaal wortelgoed

Deze periode is hèt moment om bomen en hagen aan te planten. De bodemtemperatuur is nu nog hoog genoeg om de wortels een goede start te geven. Het is belangrijk om bij de aanplant van bomen de bemesting en bodemverbetering op orde te hebben.

Wij bieden een compleet assortiment van 100% organische bemestingsproducten en bodemverbeteraars speciaal voor de aanplant van bomen, hagen en heesters.

Toepassing

De producten van ECOstyle PlantProfessional kunnen op verschillende manier toegepast worden. Zo hebben we 100% organische meststoffen speciaal voor de siertuin of het gazon voor de hovenier. Maar ook gemeenten en groenvoorzieners kunnen voor hun bemestingsplannen of onkruidbestrijding bij ons terecht.  

 

Uitgelicht
Fosfaatgebrek in Hortensia

Fosfaattekort (P)

Om goed te kunnen groeien moeten planten over genoeg fosfaat kunnen beschikken. Fosfaat is ervoor nodig om het zonlicht dat opgenomen wordt door de plant om te zetten in voedingsstoffen. Een gebrek aan fosfaat remt de groei van de planten en leidt tot een slechtere opname van stikstof en andere voedingsstoffen. Een fosfaatgebrek is te herkennen aan dwerggroei, donkerverkleuring en afsterving (necrose) in toevallige delen van het blad.

Bemesten met OpMaat P10 of een van de andere Myco-meststoffen kan een fosfaattekort snel oplossen. 

Herken hier het gebrek.

ProtoPlus®

ProtoPlus®

ProtoPlus® is dé gepatenteerde innovatie in meststoffen. Vanaf nu gaan we speciaal geselecteerde protozoa toevoegen aan de Myco-Gazon en Myco-Sport. Hier door werken deze meststoffen zichtbaar sneller en zelfs al bij lage temperaturen. 

Lees hier meer over ProtoPlus®

Rooddraad in gazon

Rooddraad

Kenmerkend voor rooddraad is dat er roze tot roodgekleurde draden in het gras zichtbaar zijn. Vaak begint rooddraad met een klein geel/bruin plekje en pas later zullen zich rode draden gaan vormen in het gras. De aantasting door rooddraad vindt voornamelijk plaats in de zomer en de herfst. Rooddraadschimmel duidt op stikstofgebrek en vaak is er sprake van een matige bodemstructuur met een dichtgeslagen toplaag.

Een extra stikstofgift in de vorm van OpMaat N11 en bemesten met Myco-Gazon biedt snel een oplossing voor het probleem.

Gazonziekten herkennen en oplossen.