Top 10 hangplanten buiten | ECOstyle Blog 🌺 Top 10 hangplanten buiten | ECOstyle Blog 🌺

Top 10 hangplanten buiten - ontdek de magie van hangplanten

  • , door Isabelle van Geenen
hangplanten buiten

Het buitenleven heeft een onmiskenbaar magische aantrekkingskracht, en wat is een betere manier om de tuin op te fleuren met met weelderige hangplanten? Van kleine stadstuin tot prachtig terras, hangplanten toveren elke ruimte om in een groen paradijs. Ontdek de top 10 hangplanten voor buiten. De mogelijkheden zijn eindeloos: denk aan kleurrijke bloemen tot smakelijke vruchten. Er is voor ieder wat wils.


Of je nu een balkon, terras of tuin hebt, hangplanten zijn de perfecte manier om op beperkt oppervlakte extra groen toe te voegen aan je buitenruimte. Ze brengen niet alleen schoonheid, maar ze kunnen ook ruimte besparen en een verticaal element toevoegen aan je buitenruimte. Hier zijn de top 10 hangplanten die je buiten kunt laten stralen.

Top 10 hangplanten buiten

Hieronder vind je een lijst met 10 planten die geschikt zijn om buiten als hangplant op te hangen.

Petunia

Petunia's zijn bekend om hun kleurrijke bloemen en zijn ideaal voor hangende manden. Ze groeien onwijs goed in de volle zon en bloeien overvloedig gedurende het hele groeiseizoen. Kies uit verschillende kleuren om een levendige en vrolijke mand te creëren.

petunia hangplant

Hangende aardbei

Voeg een heerlijk en functioneel element toe aan je tuin door hangende manden met aardbeien te kweken. Hangende aardbeiplanten leveren heerlijke vruchten op. Ook voorkom je zo dat slakken aan de haal gaan met je aardbeien.

aardbei hangplant

Lobelia

Lobelia's, met hun delicate bloemen in verschillende tinten blauw en paars, zijn uitstekende keuzes voor hangende manden. Ze groeien goed in zowel de volle zon als de halfschaduw, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende buitenruimtes.

lobelia

Campanula

De bellenvormige bloemen van de Campanula voegen een charmant en speels element toe aan je buitenruimte. Deze planten zijn winterhard en doen het onwijs goed in opgehangen bakken.

campanula hangplant

Geranium

Geraniums zijn klassiekers en worden vaak geplant in hangende manden. Ze bieden een overvloed aan bloemen in verschillende kleuren en doen het goed in de zon. Hun weelderige groei zorgt voor een speelse uitstraling.

hangplant geranium

Hedera

Hedera, beter bekend als klimop, is een winterharde en groenblijvende klimplant. In de volle grond heeft de plant de eigenschap om te woekeren, in een hangmand voorkom je dit. Zo kun je alsnog genieten van deze gezellige plant.

hangplant hedera

Spaanse margriet

De zilverachtige bladeren van de Spaanse margriet voegen een elegante touch toe aan hangende manden. Deze droogte-tolerante planten groeien goed in de volle zon en voegen een vleugje elegantie toe aan je tuin.

spaanse margriet

Lantana

Lantana staat bekend om zijn kleurrijke bloemen. Daarnaast trekt ze veel vlinders aan, waardoor het een favoriete keuze is. De plant groeit goed in de volle zon en is bestand tegen droge omstandigheden. Hierdoor is het een geschikte keuze voor hangende manden.

lobelia

Alyssum

Alyssum staat bekend om zijn zoete geur en dichte clusters van kleine bloemen. Het is een uitstekende keuze voor hangende manden, vooral langs de randen waar het overheen kan hangen. Zo vormt het een prachtig tapijt van bloemen.

alyssum hangplant

Violen

Met hun charmante bloemen in verschillende tinten, variërend van diep paars tot zacht geel, voegen violen een vleugje verfijning toe aan je hangende manden. Deze winterharde planten groeien goed in zowel de volle zon als de halfschaduw, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende buitenruimtes. Violen bloeien rijkelijk van de lente tot de vroege zomer en kunnen vaak opnieuw bloeien in koelere najaar.

viooltjes hangplant

De keuze is aan jou: of je nu op zoek bent naar kleurrijke bloemen, smaakvolle vruchten of planten met een elegant blad. Er is een hangplant die perfect past bij jouw buitenruimte. Experimenteer met combinaties en geniet van planten die ook nog eens ruimte besparen. Happy gardening!


Toe aan nog meer groene content?

  • Luchtplantjes: een makkelijke en gezellige toevoeging aan je interieur

    Luchtplantjes: een makkelijke en gezellige toevoeging aan je interieur

    Lees meer 

  • Zijn oude zaadjes nog goed? Doe de kiemtest

    Zijn oude zaadjes nog goed? Doe de kiemtest

    Lees meer 

  • Tomaten dieven - houd je tomatenplant gezond en gelukkig!

    Tomaten dieven - houd je tomatenplant gezond en gelukkig!

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.